You are here

Αυθόρμητη στάση εργασίας λειτουργών Νομικής Υπηρεσίας

26/06/2020 17:38

Λειτουργοί και άλλο προσωπικό της Νομικής Υπηρεσίας κατήλθαν γύρω στις 14.00 σε αυθόρμητη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τα γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς αυτόν.

Η στάση εργασίας διήρκεσε περίπου μισή ώρα και οι διαμαρτυρόμενοι λειτουργοί και προσωπικό της Νομικής Υπηρεσίας κρατούσαν πλακάτ στα οποία ανεγράφετο η λέξη «Ντροπή».

Οι λειτουργοί και το προσωπικό της Νομικής Υπηρεσίας εξέδωσαν και ανακοίνωση "με αφορμή τη σημερινή αιφνίδια παραίτηση του έντιμου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, αλλά και των όσων ατυχώς και αδίκως  διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες",  με την οποία εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά τους εκτίμηση για το έργο που ο Κώστας Κληρίδης, ως Γενικός Εισαγγελέας, επιτέλεσε για επτά  χρόνια στο πηδάλιο της Νομικής Υπηρεσίας.
 
"Ο Κώστας Κληρίδης υπηρέτησε το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα  με απαράμιλλο ήθος, θάρρος και εντιμότητα και με περισσή ευσυνειδησία, υπό πολύ δυσχερείς και πρωτοφανείς συνθήκες τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για τη Νομική Υπηρεσία ιδιαίτερα", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι τίμησε και υπηρέτησε στο έπακρον το αξίωμα στο οποίο διορίστηκε, με ανεξαρτησία, αμεροληψία και τιμιότητα.

Σημειώνουν ακόμα ότι ο Κώστας Κληρίδης οραματίστηκε και αγωνίστηκε με αποφασιστικότητα για τη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της Νομικής Υπηρεσίας και την εμπέδωση της ως ανεξαρτήτου θεσμού, στυλοβάτη του Κράτους Δικαίου.
 
Οι νομικοί λειτουργοί και το προσωπικό της Νομικής Υπηρεσίας είναι ευγνώμονες στον Κώστα Κληρίδη και του εύχονται υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καταλήγει η ανακοίνωση.