You are here

ΠΑΣΥΔΥ: Τρεις υποψήφιοι για ηγεσία με φόντο τους μισθούς

24/02/2020 06:56

Τρείς υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ στις εκλογές του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του γγ της ΠΑΣΥΔΥ προβάλλουν την αποφασιστικότητα τους για να διεκδικήσουν πλήρη αποκατάσταση μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο, σε μια περίοδο που το κράτος δείχνει ολοένα και πιο πρόθυμο να ενισχύσει τα ωφελήματα και τις απολαβές τους.

Οι τρείς υποψήφιοι είναι ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, νυν γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, ο Ανδρέας Λουκά, πρώτος μόνιμος γραμματέας της οργάνωσης και ο Στρατής Ματθαίου, πρώτος λειτουργός στο γενικό λογιστήριο της Δημοκρατίας.

Ο νυν γγ της οργάνωσης Γλ. Χατζηπέτρου, με τηλεμήνυμα που απέστειλε την περασμένη βδομάδα προς τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, γνωστοποίησε την πρόθεση του να επαναδιεκδικήσει για έβδομη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, τη θέση του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, παρά τις αρχικές σκέψεις που είχε κάνει να παραδώσει τη σκυτάλη.

Ο Χατζηπέτρου που έχει συμπληρώσει τα 75 του χρόνια βρίσκεται στο πηδάλιο της οργάνωσης από το 1996 και εξάντλησε συνολικά έξι θητείες.

Είναι ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ καθώς έχει θητεύσει μέχρι σήμερα 24 χρόνια στο πόστο του ηγέτη της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων ενώ, ο ιστορικός ηγέτης της οργάνωσης Γιώργος Ιακώβου, παρέμεινε στο πόστο του γενικού γραμματέα για 23 χρόνια.

Το καταστατικό της ΠΑΣΥΔΥ δεν έχει προβλέψει για το πότε ένας γγ της οργάνωσης  αφυπηρετεί, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγχώρια συνδικαλιστικά κινήματα των οποίων ο εκάστοτε γγ αφυπηρετεί στα 65.

Ο κ. Χατζηπέτρου, στο τηλεμήνυμα του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο βασικός λόγος της υποψηφιότητας του είναι «η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρότατων προβλημάτων που ταλανίζουν το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, όπως είναι οι αποφάσεις του εφετείου, η μονιμοποίηση των εκτάκτων, επαναφορά αποζημίωσης βάρδιας και υπερωριακής απασχόλησης στην κατάσταση που ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012».

Δεύτερος υποψήφιος για τη θέση του γγ της ΠΑΣΥΔΥ είναι ο Ανδρέας Λουκά, πρώτος μόνιμος γραμματέας της οργάνωσης ο οποίος εκ της θέσεως του ήταν και είναι ο σύμβουλος τεχνοκράτης του εκάστοτε γενικού γραμματέα της οργάνωσης τα τελευταία 35 χρόνια.

Στο τηλεμήνυμα του προς τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ ο κ. Λουκά, που διαχειρίστηκε δεκάδες εργασιακές κρίσεις στο χώρο του δημόσιου τομέα, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«H 35χρονη συνεχής και ενεργός εμπλοκή μου σε όλα τα συνδικαλιστικά θέματα που μας απασχολούν, με υπευθυνότητα και συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων, με τη δική σας στήριξη και συνδρομή, θα μπορέσουμε να προσδοκούμε στην επίτευξη κοινών στόχων και οραματισμών».

Ο κ. Λουκά προσβλέπει στη στήριξη της πλειονότητας των δημοσίων υπαλλήλων «για μία αναγεννημένη και πιο ισχυρή ΠΑΣΥΔΥ για τη διεκδίκηση και την περιφρούρηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών της οργάνωσης», τονίζει.

Ο Στρατής Ματθαίου, ο τρίτος υποψήφιος για τη θέση του γγ της ΠΑΣΥΔΥ, κατέχει τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της οργάνωσης.

Είναι ανώτερος λειτουργός στο γενικό λογιστήριο της Δημοκρατίας και πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής αλλαγών και απαιτήσεων (ΚΕΑΑ). Αναμένεται να αφυπηρετήσει από τη δημόσια υπηρεσία σε περίπου δύο χρόνια.

Στο τηλεμήνυμα του ο κ. Ματθαίου εξηγεί ότι κριτήριο για την απόφαση του να διεκδικήσει τη θέση του γγ της οργάνωσης, είναι «αφενός το αίσθημα προσφοράς που με διακατέχει και αφετέρου η ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΣΥΔΥ».

Ο κ. Ματθαίου δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί θα προωθήσει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία συνταξιοδοτικού σχεδίου γι’ αυτούς που έχουν προσληφθεί μετά την 1.10.2011, αποκατάσταση των μισθών και επιδομάτων προ της κρίσης, δεδομένα και παροχή ικανοποιητικής ιατρικής περίθαλψης που να περιλαμβάνει συμπληρωματικές παροχές.

Του Λεύκου Χρίστου