You are here

Σε καταστολή στη ΜΕΘ η Ζέτα Αιμιλιανίδου

16/05/2022 09:28

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την αεροδιακομιδή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Υγεία στην Ελλάδα, ενημερώνει πως σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κ. Αιμιλιανίδου εισήχθη στην ΜΕΘ λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παραμένει σε καταστολή.

Όπως αναφέρεται, η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, η κ. Αιμιλιανίδου εισήχθη αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας από τη πρώτη στιγμή ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της υπουργού και εκφράζει τις θερμότερες του ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Όπως αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία Χωρίς Αποκλεισμούς» στην οποία θα συμμετείχε και η υπουργός όπως και οι αυριανές σχετικές με το θέμα δράσεις στην Επαρχία της Λάρνακας, αναβάλλονται».

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως χθες βράδυ η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, μεταφέρθηκε κατεπείγον σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο μετά από έντονους πονοκεφάλους, όπου διαγνώσθηκε με υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Όπως αναφέρεται, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Γενικής Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη, η κ. Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε επειγόντως με αεροασθενοφόρο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα  και υποβάλλεται τώρα σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη. Την κ. Αιμιλιανίδου συνοδεύει ο Υπουργός Υγείας.

Βροχή τα μηνύματα συμπαράστασης

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος στέλλει μηνύματα για ταχεία ανάρρωση της υπουργού.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η Επίτροπος Νομοθεσίας, αρχηγοί κομμάτων, τέως Υπουργοί, με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκφράζουν όλοι την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την Υπουργό Εργασίας και της εύχονται στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει, να βγει γρήγορα νικήτρια.

Εξάλλου, τις ειλικρινείς του ευχές προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για γρήγορη ανάρρωση, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος. «Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία της υγείας της», προσθέτει.

Η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απέστειλε εκ μέρους του ΓΣ της ΠΕΟ ευχές προς την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ και εμένα προσωπικά  ευχόμαστε ολόψυχα, να ξεπεράσεις το συντομότερο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζεις. Εύχομαι πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της υγείας σου», αναφέρει η κ. Χαραλάμπους.

Την συμπαράσταση της στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ, και της εύχεται όπως ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή δοκιμασία και αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. «Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί της», σημειώνει.

Την αμέριστη συμπαράσταση και τις ειλικρινείς τους ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση στην  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία δίνει σήμερα σκληρό αγώνα για την υγεία της, εκφράζουν, σε ανακοίνωση τους το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας τη συνοδεύουν», καταλήγει.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει ότι «με λύπη ενημερώθηκα για την περιπέτεια της Υγείας της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ενημερώνομαι για την κατάσταση της υγείας της αγαπητής μου φίλης και συνεργάτιδας Ζέτας και εκφράζω τις θερμότερες μου ευχές για περαστικά και ταχεία ανάρρωση».

Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται στην Υπουργό Εργασίας  ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας της.

Ευχή όλων μας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, να ξεπεράσει σύντομα αυτή την περιπέτεια της υγείας της.

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, εύχεται και το Κίνημα Οικολόγων.

«Ευελπιστούμε να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει πίσω στα καθήκοντά της πιο δυνατή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, στέλλει και το ΚΕΒΕ.

«Οι σκέψεις και οι ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του Κυπριακού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) για ταχεία ανάρρωση, συνοδεύουν την Υπουργό, στις δύσκολες στιγμές που περνά. Ευχόμαστε την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή της και επάνοδο στα καθήκοντά της», αναφέρει το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

Ευχή για ταχεία ανάρρωση της υπουργού δίνει και ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας σε ανάρτησή του στο Twitter.