You are here

Αναταραχή και πάλι στις Κυπριακές Αερογραμμές

02/08/2001 08:51
Άσχημη τροπή παίρνει το θέμα της ανέλιξης των μηχανικών μελών της ΑΣΥΣΕΚΑ, μετά το αδιέξοδο που οδήγησε η χθεσινή συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας της συντεχνίας των μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών και εκπροσώπων της εταιρείας, αφού από σήμερα τα μέλη της συντεχνίας κατέρχονται σε απεργιακά μέτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Γραμματέα της συντεχνίας Σίμου Λοϊζου στη Stockwatch, ο προϊστάμενος της μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, «απέτυχε στην εξεύρεση συναινετικής λύσης μεταξύ της συντεχνίας και των Κυπριακών Αερογραμμών.»

Τα μέλη της ΑΣΥΣΕΚΑ ζητούν από το 1995 την ανέλιξή τους μέχρι την κλίμακα Α10 (από την Α8 που ισχύει μέχρι σήμερα) ενώ η εταιρεία τους προσέφερε μέχρι την Α9.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζου, το θέμα αυτό έχει κηρυχθεί σε αδιέξοδο από το Υπουργείο Εργασίας από τον περασμένο Μάϊο, ενώ μέχρι χθες καταβάλονταν προσπάθειες από τη μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας για άρση του αδιεξόδου και εύρεση της κοινής από τα δύο μέρη εύρεση λύσης.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΥΣΕΚΑ, εκφράζει την άποψη ότι «τα απεργιακά μέτρα προωθούνται από την εταιρεία για να δικαιολογήσει τις οικονομικές ζημιές τις οποίες φαίνεται ότι θα έχει κατά το τρέχον έτος», ενώ προτρέπει τους επιβάτες των Κ.Α. να επικοινωνούν με τα γραφεία της εταιρείας για να πληροφορούνται για τις αλλαγές στις πτήσεις.
Από την πλευρά της η Διοίκηση των Κ.Α. καταγγέλλει την ΑΣΥΣΕΚΑ ως υπεύθυνη για την μή ύπαρξη λύσης στο θέμα της ανέλιξης, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «η συντεχνία τίναξε στον αέρα τη μεσολαβητική προσπάθεια για συμφωνημένη διευθέτηση του θέματος» και ταλαιπωρεί το ταξιδιωτικό κοινό «χρησιμοποιώντας το ως όμηρο για να επιβάλλει ετσιθελικά τις παράλογες απαιτήσεις της».