You are here

Απεργία στα λιμάνια (2)

11/01/2006 10:57
Στην πρώτη τους εξαγγελθείσα για σήμερα απεργία κατέρχονται από τις 7:30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού, μέλη των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρούν έντονα στην επιμονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επαναφέρει την ήδη καταψηφισθείσα το Νοέμβριο του 2003 οδηγία, αναφορικά με την πρόσβαση στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών και την αυτοεξυπηρέτηση των πλοίων.

Ο Γραμματέας της Συντεχνίας Λιμενεργατών της ΣΕΚ Πανίκος Αλαμπρίτης, ανέφερε ότι σκοπός της σημερινής πρώτης εξαγγελθείσας απεργίας είναι να σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «το οποίο συνέρχεται στις 17 και 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε κατάργηση του επαγγέλματος του λιμενεργάτη, όπως προνοείται στη σχετική οδηγία».

Σύμφωνα με τον κ. Αλαμπρίτη, από την απεργία θα επηρεαστούν τα δύο λιμάνια της Κύπρου, Λάρνακας και Λεμεσού, τα οποία απασχολούν γύρω στα 150 άτομα, ενώ εξέφρασε τη λύπη των εργαζομένων για την ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της Κύπρου.

Η δεύτερη εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια θα πραγματοποιηθεί στις 16 του τρέχοντος μηνός.

Αντιπροσωπείες των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, όπως σημείωσε ο κ. Αλαμπρίτης, θα μεταβούν στο Στρασβούργο στις 16 Ιανουαρίου 2006 για να λάβουν μέρος στη μαζική συγκέντρωση των λιμενεργατών που θα γίνει την ίδια ημέρα στην πλατεία έξω από το Ευρωκοινοβούλιο.

Στήριξη από ΑΚΕΛ

Στήριξη στον αγώνα των λιμενεργατών στην Κύπρο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, ζητώντας την άμεση απόσυρση της ευρωπαϊκής Οδηγίας που στόχο έχει τη φιλελευθεροποίηση των λιμενικών υπηρεσιών και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Ευρώπης, την οποία χαρακτηρίζει «αντιλαϊκή».

γχ