You are here

Απεργούν οι αχθοφόροι στο λιμάνι Λάρνακας

06/02/2006 12:54
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν δρομολογούνται πλοία προς το λιμάνι Λάρνακας, με αποτέλεσμα η εργασία αλλά και τα έσοδά τους να είναι μειωμένα, οι εργαζόμενοι μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στο λιμάνι της Λάρνακας, κατέρχονται από τις 7:30 το πρωί σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων,
Τάκη Συμεού, η προειδοποιητική απεργία πραγματοποιείται για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς οι οποίοι μέχρι στιγμής «σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αδυνατούν να φέρουν δουλειά στο λιμάνι και να ανταποκριθούν στα προβλήματά μας που είναι χρόνια».

Ως αποτέλεσμα της απεργίας, επηρεάστηκαν δύο πλοία που μετέφεραν σιτηρά αφού οι λιμενεργάτες που συμπαρίστανται στους αχθοφόρους δεν εργάστηκαν για να τα εκφορτώσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Συμεού συνολικά 42 αχθοφόροι εργάζονται στο λιμάνι της Λάρνακας, λειτουργούν με τις εντολές της Αρχής Λιμένων και βρίσκονται σε απραξία εδώ και πολύ καιρό.

Το λιμάνι της Λάρνακας συμπλήρωσε «υπολειτουργεί εδώ και 9 χρόνια ενώ τους τελευταίους έξι μήνες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αφού» όπως είπε «τον τελευταίο ενάμισι μήνα δεν έχει προσεγγίσει πλοίο εκτός από τα πλοία που μεταφέρουν ζωοτροφές. Από τις εκφορτώσεις των πλοίων αυτών ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων δεν έχει κανένα έσοδο», κατέληξε ο κ. Συμεού.

Γ.Χ.