You are here

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΑ

26/01/2015 14:19
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή των αντιπροσώπων πραγματοποιούν από το πρωί οι πρώην εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ στις 12:30 ξεκίνησε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας για τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται στο προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών μετά τη απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της εταιρείας και η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων διασφάλισης τους.

Ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΟΗΟ ΣΕΚ Βαγγέλης Μαππουρίδης σε δηλώσεις του είπε ότι οι πρώην υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών είναι και σήμερα στους δρόμους και θα είναι κάθε μέρα στους δρόμους μέχρι να πάρουν ότι δικαιούνται.

«Ότι δικαιούνται για μας σημαίνει ίση μεταχείριση με όλους τους προηγούμενους συναδέλφους που έχασαν την δουλειά τους, είτε είναι από τις Κυπριακές Αερογραμμές, είτε είναι από άλλους παρόμοιους οργανισμούς όπως οι ΚΑ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητούμε τα δικαιώματα μας και πρέπει να τα πάρουμε στο ακέραιο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μαππουρίδης είπε ότι η κυβέρνηση μελετά το όλο θέμα.

«Θα μας καλέσουν εντός των ημερών να το συζητήσουμε, δεν έχουμε ακόμα κάτι συγκεκριμένο από την κυβέρνηση», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή εργασίας της βουλής τους κάλεσε σήμερα σε συνεδρία της και κατά τη συνεδρία θα εξηγήσουν τι ζητούν και τι σημαίνει για τους εργαζόμενους ίση μεταχείριση.

Ο γενικός γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου σε δηλώσεις του είπε ότι θεωρούν θετικό ότι η επιτροπή εργασίας της βουλής θα εξετάσει το θέμα των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Για μας είναι σημαντικό η βουλή να εξασκήσει τη δική της πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση για να δικαιωθούν αυτοί οι οποίοι χωρίς να φταίνε έμειναν στους δρόμους για μια απόφαση η οποία ήταν προμελετημένη και προσχεδιασμένη», ανέφερε.

Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, «η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων, δεν μας έχει καλέσει να μας κάνει καμία πρόταση».

Έτσι, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια, να αγωνίζονται μέχρις ότου πάρουν το ελάχιστο από αυτά που δικαιούνται».

«Νομίζω οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων που έχουν μείνει στο δρόμο είναι δικαιολογημένες και γι’ αυτό η οποιαδήποτε οργανωμένη προσπάθεια να στείλουν τα δικά τους μηνύματα και να ασκήσουν τη δική τους πίεση προς την κυβέρνηση είναι θεμιτή», είπε. Διευκρίνισε παράλληλα ότι «στην περίπτωση που γίνει μια εκδήλωση στο αεροδρόμιο θα είναι οργανωμένη και δεν θα έχει σκοπό να ταλαιπωρήσει τον κόσμο».