You are here

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εταιρείες λεωφορείων

05/06/2020 16:34

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εταιρείες λεωφορείων ΕΜΕΛ- ΖΗΝΩΝ -INTERCITY- ΟΣΕΑ – ΟΣΥΠΑ, έξω από το προσωρινό κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 100 λεωφορείων και σκοπός σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι «η καταγγελία της σκανδαλώδους διαδικασίας προσφορών για τις δημόσιες συγκοινωνίες».
 
Σε δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Ομάδας Εταιρειών Δημόσιων Συγκοινωνιών αναφέρεται ότι σήμερα έξω από τη Βουλή βρέθηκαν «οι επαγγελματίες οδηγοί οι οποίοι με οικονομικές θυσίες στήριξαν το εγχείρημα της ευρωπαϊκής Κύπρου να δημιουργήσει δημόσιες συγκοινωνίες εκ του μηδενός. Η προκήρυξη των προσφορών για την νέα δεκαετία στις δημόσιες συγκοινωνίες του τόπου, ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα συγκεκριμένων κύκλων».
 
Προστίθεται ότι η ομάδα αξιολόγησης του Υπουργείου Μεταφορών κατακύρωσε «τις προσφορές σε Κοινοπραξία, η οποία ακυρώθηκε τρεις φορές στα κυπριακά δικαστήρια, της οποίας ο κύριος εταίρος φιγουράρει στα Panama papers για φοροαποφυγή».
 
Σημειώνεται ακόμα ότι ο Γενικός Ελεγκτής "πανηγυρίζει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όταν συγκεκριμένη Κοινοπραξία κέρδισε τους τέσσερις από τους έξι διαγωνισμούς και επιχαίρει που το σαθρό υφιστάμενο σύστημα υπέστη ήττα».
 
Στο δελτίο Τύπου οι εταιρείες εκφράζουν «έντονη απογοήτευση για τη συστηματική απαξίωση της εργασίας και της προσφοράς μας όλα αυτά τα χρόνια» και τονίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν «ετσιθελικές αποφάσεις», ότι θα ζητήσουν από τους βουλευτές «να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο σε διάτρητες διαδικασίες και προσφορές», απαιτούν «να γίνει ουσιαστικός και εις βάθος έρευνα για τις προσφορές των δημοσίων συγκοινωνιών και να αποδοθούν ευθύνες ποινικές ή διοικητικές» και να ζητήσουν «από την εκτελεστική εξουσία να βάλει φραγμό σε άτομα και θεσμούς που έχουν ξεφύγει από τους όρους εντολής τους».