You are here

Επί τάπητος την Τρίτη τα θέματα ΑΤΗΚ

12/09/2002 14:16
Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών ώστε να αποτραπεί η προγραμματιζόμενη για την μεθεπόμενη Παρασκευή 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών.

Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, και σε αυτή θα συμμετάσχουν ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου, η διοίκηση και η διεύθυνση της ΑΤΗΚ και οι τρεις συντεχνίες που εκπροσωπούν το προσωπικό.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, μετά την λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην σύσκεψη θα αξιολογηθεί η καταρχήν συμφωνία που έγινε μεταξύ ΑΤΗΚ και Συντεχνιών ώστε να διαφανεί κατά πόσο οι δύο πλευρές παραβίασαν ή όχι το καθοδηγητικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην συνάντηση κορυφής μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομικών, είπε σχεδόν ξεκάθαρα ότι το συμβούλιο και οι συντεχνίες στην ΑΤΗΚ έχουν ξεφύγει από το καθοδηγητικό πλαίσιο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο, σοβαρό κακό προηγούμενο στον ευρύτερο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα.

Ο κύριος Κληρίδης δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να σεβαστεί την συμφωνία εάν αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων του περασμένου Νοεμβρίου και εξήγησε ότι η παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών απορρέει από την νομοθεσία που επιβάλλει στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην Βουλή να εγκρίνουν τα οποιαδήποτε οικονομικά αιτήματα των υπαλλήλων στους ημικρατικούς οργανισμούς.