You are here

Φορτώστε: Οριστική αναστολή απεργίας

09/10/2003 23:32
Αναστέλλονται οριστικά τα απεργιακά μέτρα των επαγγελματιών οδηγών βαρέων οχημάτων Τύπου Α’ μέχρι την προκαθορισμένη συνάντηση της ηγεσίας τους με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων στις 14 Οκτωβρίου. Σε αποψινή συνεδρίαση που έγινε στην Κοφίνου η βάση των οδηγών συμπορεύτηκε τελικά με την ηγεσία του συνδέσμου και στην συντριπτική της πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αναστολής των απεργιακών μέτρων.

Νωρίτερα, και υπό το βάρος της καθολικής κατακραυγής, ο σύνδεσμος βαρέων οχημάτων αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή των απεργιακών του μέτρων χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε επί της ουσίας των αιτημάτων του, πλην της δέσμευσης της κυβέρνησης ότι το μέχρι χθες «take it or leave it» υπόμνημα των μεταφορέων θα αποτελέσει βάση για συζήτηση των αιτημάτων τους.

Το γεγονός προκάλεσε σοβαρά και πρωτοφανή ρήγματα στις τάξεις των οδηγών που αντιδρώντας έντονα στην απόφαση του συνδέσμου συνέχισαν την απεργία σε ορισμένα σημεία.

Την ικανοποίηση του για την αναστολή της απεργίας εξέφρασε αργά απόψε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος υπουργός, Κίκης Καζαμίας, που σύμφωνα με την τηλεόραση του ΡΙΚ, μεταβαίνει αύριο στην Ελλάδα για να συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογο του τις ελλαδικές εμπειρίες σε θέματα μεταφορών.