You are here

Κλιμακώνεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας

10/11/2022 11:20

Διαστάσεις προσλαμβάνει η απεργία των λιμενεργατών στο λιμάνι Λάρνακας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστής, δήλωσε στη StockWatch ότι μετά την απόρριψη χθες της εισήγησης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Γιάννη Νικολαΐδη για σύσκεψη τη Δευτέρα, στο Υπουργείο Μεταφορών, στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Καρούσου, του υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου, των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, υπό την προϋπόθεση να αρθούν τα απεργιακά μέτρα, οι λιμενεργάτες κλιμακώνουν τα απεργιακά μέτρα τους τερματίζοντας όλες τις εργασίες στο λιμάνι.

Σημειώνεται ότι, μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε τις συντεχνίες ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη. Σημειώνεται επίσης ότι η ΣΕΚ κατά τη σύσκεψη του συμβουλίου του συνδικαλιστικού κινήματος τάχθηκε υπέρ της άρσης των απεργιακών μέτρων ώστε να τεθεί επί τάπητος το θέμα σε ανώτατο επίπεδο στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ η ΠΕΟ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των απεργιακών μέτρων.

Στο μεταξύ στον αέρα βρίσκεται και η έκκληση του διαχειριστή της εταιρείας, Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνου Αλεξάνδρου, όπως οι λιμενεργάτες ξεφορτώσουν τις ζωοτροφές από το πλοίο διότι κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων τους, οι λιμενεργάτες αρνούνται να ξεφορτώσουν τις ζωοτροφές, αν και δεν εμπίπτουν στις εργασίες του μόλου που υπάρχει η διαφορά μεταξύ του διαχειριστή του λιμανιού και των λιμενεργατών.

Επισημαίνεται ότι η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας συνεχίζεται για τρίτη συνεχή ημέρα μετά την άρνηση της διαχειρίστριας εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd, να υιοθετήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Μάρτιο του 2017, μεταξύ του υπουργού Μεταφορών και της διαχειρίστριας εταιρείες του λιμανιού Λεμεσού, για διεξαγωγή της ολοκλήρωσης των εργασιών των λιμενεργατών στο μόλο με ποσοστό διεκπεραίωσης 50-50.

Στο λιμάνι Λάρνακας, απεργούν συνολικά 26 εργαζόμενοι, 22 λιμενεργάτες και 4 σημειωτές.

Της Ηρώς Ευθυμίου