You are here

Μ. Ζιβανάρης (OEB): Προβληματισμός από την αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για τα αεροδρόμια

11/07/2001 16:17
Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου για την αναβολή της ψήφισης από τη Βουλή, του νομοσχεδίου για την ανάθεση της λειτουργίας των αεροδρομίων σε ιδιωτικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχαλάκη Ζιβανάρη στη Stockwatch, «παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μία ανησυχητική τάση πιέσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις προς τη Βουλή, η οποία ως Νομοθετικό Σώμα δεν θα έπρεπε να δείχνει υπερβολική ευαισθησία σε αυτές, γιατί με τον τρόπο αυτό εξασθενίζει την αποτελεσματικότητά του και επιβραδύνει την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Ζιβανάρης ανέφερε επίσης ότι η αναβολή στην ψήφιση του νομοσχεδίου για ανάθεση της κατασκευής / διαχείρισης αεροδρομίων υπήρξε αποτέλεσμα των συνδικαλιστικών αντιδράσεων παρόλο που υπήρχε «εκπεφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας του Σώματος υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου».

Σε ανακοίνωσή της ΟΕΒ εκφράζει την ελπίδα ότι τα κόμματα τα οποία τάχθηκαν υπερ της ψήφισης θα εμμείνουν στην θέση τους και δεν θα ενδώσουν σε πιέσεις που θα ανατρέψουν την ψήφιση του νομοσχεδίου μετά από τρεις μήνες. Κάτι τέτοιο «εκτός των οικονομικών συνεπειών, θα δημιουργούσε ακόμα ένα κακό προηγούμενο που θα ενθάρρυνε παρόμοιες αβάσιμες πιέσεις και στο μέλλον".