You are here

Παρέλυσαν τα αεροδρόμια

21/10/2005 16:23
Παρέλυσε από τη 13: 00 μέχρι τις 15:00 το Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω της στάσης εργασίας που κατήλθαν 70 περίπου επιθεωρητές της Πολιτικής Αεροπορίας. Ο λόγος της δίωρης στάσης, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι είναι το ότι δεν γνωρίζουν ακόμη ποια θα είναι τα καθήκοντά τους με την ανάληψη του Αεροδρομίου από τον στρατηγικό επενδυτή, παρά το γεγονός ότι τα συμβόλαια υπογράφηκαν εδώ και αρκετό καιρό.

Οι επιθεωρητές απείλησαν ότι η δίωρη απεργία θα εξελιχθεί σε επ' αόριστον σε περίπτωση που το Υπουργείο Συγκοινωνιών, δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους να καθορίσει τα καθήκοντά τους μαζί με τον στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Αποτέλεσμα της δίωρης στάσης εργασίας ήταν καθήλωση στο αεροδρόμιο αρκετών αεροσκαφών αφού η τελευταία προσγείωση έγινε γύρω στις 13:40 χωρίς ωστόσο να εξυπηρετούνται οι επιβάτες οι οποίοι παραμένουν εντός του αεροσκάφους. Τα αεροσκάφη που ήταν προγραμματισμένα να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας παραπέμπονται σε άλλα αεροδρόμια.

Ορισμένες προσγειώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν μεταξύ 13:00 και 13:30 έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθούν αφού τα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τον χώρο του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Πάντως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνους στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μας ενημέρωσαν ότι από τις 15: 30 το Αεροδρόμιο επανάρχισε την λειτουργία του κανονικά.

Στο μεταξύ εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα και οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών που εργάζονται στο αεροδρόμιο Πάφου. Οι 30 υπάλληλοι των ΚΑ, διαμαρτύρονται για την πρόθεση της εταιρείας,να καταργήσει το τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών στην Πάφο, αγοράζοντας υπηρεσίες από ιδιωτική εταιρεία.

Τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, έδωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ, Ανδρέας Φακοντής. Ο κ. Φακοντής, δήλωσε ότι η ΠΕΟ διαφωνεί κάθετα με την απόφαση για κατάργηση του τμήματος αυτού και κάλεσε την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του
και όχι να το μετατοπίζει στους ώμους των εργαζομένων.