You are here

Παρέλυσε το λιμάνι Λάρνακας - Αναμένουν παρέμβαση ΥΠΕΡΓ

06/02/2023 16:54

Παρέλυσε το λιμάνι Λάρνακας μετά την απόφαση της εταιρείας που ανέλαβε τη διαχείριση του λιμανιού, να απολύσει δύο γερανοδηγούς, την περασμένη Παρασκευή.

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν από το πρωί οι συντεχνίες των εργαζομένων, για αναστολή των απολύσεων και διάλογο έπεσαν στο κενό δήλωσε στη StockWatch, γενικός γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Χαράλαμπος Αυγουστής.

«Αναμένουμε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου, είτε σήμερα είτε αύριο διότι στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας που καταβλήθηκαν οι προσπάθειες δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι η απεργία θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγουστή, η εταιρεία δεν τήρησε ούτε τον περί τερματισμού απασχόλησης νόμο η οποία προνοεί ότι θα έπρεπε να αποσταλούν προειδοποιητικές επιστολές προς τους εργαζομένους και εάν δεν συμμορφωθούν τότε να προχωρήσει στην απόλυση.

«Εν πάση περιπτώσει εμείς δεν θεωρούμε ότι ο λόγος δικαιολογεί την απόλυση των δύο  γερανοδηγών.

Ο κ. Αυγουστής, υπενθύμισε ότι η συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία είναι ότι στο μόλο το 50% των εργαζομένων θα είναι λιμενεργάτες και το άλλο 50% προσωπικό της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας KITION OCEAN HOLDINGS LTD, Πάνος Αλεξάνδρου σε δηλώσεις στη StockWatch, εξέφρασε τη λύπη του διότι όπως είπε η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει τους δύο γερανοδηγούς και επιβεβαίωσε ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Της Ηρώς Ευθυμίου