You are here

Προσωρινή άρση απεργιακών μέτρων στα λεωφορεία Λευκωσίας

24/03/2022 12:06

Την προσωρινή άρση των απεργιακών μέτρων που εφαρμόζουν από την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, αποφάσισε η κοινή έκτακτη γενική συνέλευση των απεργών στην εταιρεία Nicosia Public Transport που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου είπε ότι αίρονται τα μέτρα και οι εργαζόμενοι ήδη έχουν φύγει για να αρχίσουν δουλειά και να ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους.

Ο κ. Ελευθερίου είπε ότι έχουν ενημερώσει την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, και ορίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου, η πρώτη συνάντηση.

Ανέφερε, επίσης, ότι ορίστηκε Συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Μαρτίου, το βράδυ, «για να ενημερωθούν για τα όποια αποτελέσματα θα έχουμε». 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, η συνέλευση των απεργών στην εταιρεία Nicosia Public Transport που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε την προσωρινή άρση των απεργιακών μέτρων που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους σήμερα μετά το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Συντεχνιών τους, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ για τις τελευταίες εξελίξεις και ανταλλάγηκαν απόψεις για τους επόμενους χειρισμούς.

Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο διάλογος υπό την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Η συνάντηση καθορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου, η ώρα 3 μμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί επιστρέφουν επίσης στις εργασίες τους, αφού έχουν αποσυρθεί οι επιστολές απόλυσης.

Οι Συντεχνίες εκφράζουν την ετοιμότητά τους να διαπραγματευτούν με καλή θέληση την επίλυση όλων των προβλημάτων, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες ανεπιθύμητες διαφορές.

Σε αντίθετη περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα κυριότερα προβλήματα αφορούν ανθρώπινα ωράρια, εφαρμογή υφιστάμενων νομοθεσιών κυρίως σε θέματα ασφάλειας και υγείας, κατάλληλες υποδομές και άλλα.

Τέλος, οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι απολογούνται για την ταλαιπωρία των επιβατών τις μέρες της απεργίας, για την οποία "δεν φέρουν ευθύνη", όπως σημειώνουν.