You are here

Στάση εργασίας οδηγών ταξί

18/12/2017 15:30

Σε στάση εργασίας κατέρχονται την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι οποίοι θα έχουν τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους των άλλων πόλεων της ελεύθερης Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας Όμηρος Φανή «η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 08:30 το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει για δύο περίπου ώρες. Η στάση πραγματοποιείται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες αδειοδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση σε διάφορες εταιρείες λεωφορείων για να κάνουν τακτικές διαδρομές από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις άλλες πόλεις».

Πρόσθεσε ότι, «σε κανένα αεροδρόμιο του κόσμου δεν υπάρχουν λεωφορεία τα οποία διενεργούν απ’ ευθείας διαδρομές σε άλλες πόλεις. Μόνο στην Κύπρο έχει δοθεί άδεια σε συγκεκριμένη εταιρεία για να κάνει τις διαδρομές από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Λεμεσό και τη Λευκωσία».

Σύμφωνα με τον κ. Φανή «μετά την αδειοδότηση που δόθηκε στην εταιρεία για τις συγκεκριμένες διαδρομές, υπάρχουν σχέδια για παραχώρηση άδειας με στόχο τη διενέργεια διαδρομών από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά.  Θεωρούμε ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στα ταξί και οι συγκεκριμένες εταιρείες θα πρέπει να λειτουργούν όπως ακριβώς εξυπηρετούν τον κόσμο τα αστικά λεωφορεία».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «στη στάση εργασίας των επαγγελματιών οδηγών ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας θα έχουμε τη συμπαράσταση των συναδέλφων μας όλων των πόλεων. Ουσιαστικά η στάση εργασίας θα είναι παγκύπρια αφού οι οδηγοί ταξί των άλλων πόλεων θα τραβήξουν χειρόφρενο την Τετάρτη από τις 08:30 το πρωί, δεδομένου ότι όλοι επηρεάζονται από τις ενέργειες του κράτους».