You are here

Στη βάση τους επιστρέφουν οι οδηγοί λεωφορείων Αμμοχώστου

27/01/2020 12:46

Στη βάση τους επιστρέφουν οι οδηγοί λεωφορείων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) οι οποίοι θα εκτελέσουν κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια σήμερα, Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη θα βρίσκονται και πάλι έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο στη Λευκωσία, όπου το πρωί πραγματοποίησαν στάση εργασίας.
 
«Σε ένδειξη καλής θέλησης επιστρέφουμε πίσω, ώστε να εξυπηρετήσουμε τους μαθητές μας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκπροσωπώντας τους λεωφορειούχους, ο συνάδελφός τους, Παύλος Βαρνάβα.
 
Πρόσθεσε ότι την Τρίτη το πρωί οι οδηγοί λεωφορείων θα βρίσκονται στα πόστα τους έτοιμοι για εργασία, ωστόσο την Τετάρτη θα βρεθούν εκ νέου έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο στη Λευκωσία το οποίο θα εξετάσει προσφυγή της ΟΣΕΑ εναντίον της νέας Κοινοπραξίας.
 
Επί τόπου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να αποφασιστούν οι μετέπειτα κινήσεις και σχεδιασμοί τους.
 
Ερωτηθείς για τη σύσκεψη που ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος,  συγκάλεσε για τη 1 το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος των οδηγών, είπε ότι σε αυτή θα συμμετάσχουν πρωτίστως οι συντεχνίες, που όμως κατέστησε σαφές, «δεν μας εκπροσωπούν εμάς».
 
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Βαρνάβα, αναμένεται, ότι θα κληθούν και αυτοί στη σύσκεψη, περίπου είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της, ώστε να ακουστούν και οι δικές τους απόψεις και εκτιμήσεις επί του θέματος.

Συνάντηση Καρούσου με συντεχνίες

Τους προβληματισμούς των συντεχνιών των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), σε σχέση με τις νέες συμβάσεις θα ακούσει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε συνάντηση που αναμένεται να έχει μαζί τους σήμερα, στο Υπουργείο.
 
Κληθείς μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου να σχολιάσει τη στάση εργασίας των εργαζομένων, με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη Κοινοπραξία για το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Καρούσος είπε ότι υπάρχει διαδικασία προσφορών και έχει γίνει κατακύρωση, ενώ υπάρχουν κάποιες προσφυγές τα δικαστήρια.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι για την υπόθεση που αφορά τη σύμβαση για την Επαρχία Λευκωσίας, το δικαστήριο ήδη έχει εκδώσει την απόφασή του και η σύμβαση έχει υπογραφεί, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες υποθέσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
Είπε ακόμη κάλεσε στο Υπουργείο, τόσο τις συντεχνίες, όσο και τους οδηγούς «αν και εφόσον το επιθυμούν» για να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν ώστε «να δούμε πως προχωρούμε».
 
«Υπάρχει όρος μέσα στις συμβάσεις αυτές ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό» είπε Υπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα συζητήσει τους προβληματισμούς που υπάρχουν με λεπτομέρεια κατά τη συνάντηση μαζί τους. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη 13.00.