You are here

Συναίνεση θέλουν ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ για τα αεροδρόμια και προειδοποιούν

26/06/2001 10:49
Κοινωνική συναίνεση επιδιώκουν οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του τόπου ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, για το θέμα του εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων.

Οι γενικοί γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ με νέες δηλώσεις τους το μεσημέρι, επανέλαβαν την αξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος ότι η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για το μέλλον των δύο αερολιμένων του τόπου, δεν πρέπει να αγνοεί με κανένα τρόπο το μέλλον των εργαζομένων σε αυτά. Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης παρατήρησε ότι κανένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει ή να διαθέσει μέρος των κεφαλαίων του σε
επιχείρηση ή εταιρία που δεν είναι επικερδής. Επομένως είπε ο ΓΓ της ΣΕΚ, το όψιμο ενδιαφέρον διαφόρων ξένων επενδυτών για την ανάθεση της διαχείρισης και διεύθυνσης των αεροδρομίων, εκπηγάζει από το γεγονός ότι τα κυπριακά αεροδρόμια προσφέρουν κέρδος, καθώς η Κύπρος είναι καθαρά τουριστικός προορισμός και αναπτύσσει σημαντικά το ρόλο του ως διαμετακομιστικός προορισμός.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης επικρότησε τα όσο ο κ. Κιττένης προανέφερε, λέγοντας ότι αυτές είναι οι καθολικές θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και πρόσθεσε ότι οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, εάν η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία προωθήσουν την πρόθεση για ανάθεση σε ξένο ιδιώτη επενδυτή την ανάπτυξη, διαχείριση και διεύθυνση των
αεροδρομίων. Πρέπει απαραιτήτως, είπε ο κ. Κυρίτσης, να προϋπάρξει διάλογος
κυβέρνησης και βουλής με το συνδικαλιστικό κίνημα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κοινωνικής συναίνεσης.

Πάντως, και οι δυο συνδικαλιστές ηγέτες συμφώνησαν ότι τάσσονται ανεπιφύλακτα στον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων ακόμη και στην αλλαγή του θεσμικού τους πλαισίου για να γίνουν πιο ευέλικτα, δεδομένου ότι το κράτος θα είναι εκεί.