You are here

Αποχή από υπερωρίες στη Cyta

30/05/2012 14:11
Αποχή από οποιαδήποτε υπερωριακή απασχόληση αποφάσισε από σήμερα το επιστημονικό προσωπικό της Cyta λόγω άρνησης του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Φώτη Σαββίδη να υπογράψει τον κώδικα συνδικαλιστικών διευκολύνσεων.

Προειδοποιεί με κλιμάκωση των μέτρων εάν ο κ. Σαββίδης δεν προσέλθει σε διάλογο για την εξεύρεση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιστημονικό προσωπικό της Cyta.

Η Συντεχνία Επιστημονικού προσωπικού (ΣΕΠ – ΑΤΗΚ) με ανακοίνωση της σημειώνει ότι «το επιστημονικό προσωπικό αποφάσισε από σήμερα την επ’ αόριστον αποχή από κάθε μορφή απασχόλησης πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας μέχρι που ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής υπογράψει το ήδη συμφωνημένο από το ΔΣ του οργανισμού κείμενο του κώδικα παραχώρησης συνδικαλιστικών διευκολύνσεων».

Παράλληλα η συντεχνία προειδοποιεί ότι εάν ο εκτελεστικός διευθυντής δεν ανταποκριθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα στο δικαιολογημένο αίτημα της τότε θα προχωρήσει σε επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Προστίθεται ότι το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού διαβεβαιώνει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, η ασφάλεια του κράτους, η υγεία του συνόλου και ασφάλεια του προσωπικού ή οι εγκαταστάσεις της Cyta.