You are here

Καμπανάκι ελεγκτή για αναβάθμιση εκτάκτων ΡΙΚ

21/03/2019 15:38
Η ελεγκτική υπηρεσία κρούει για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου ως προς το ενδεχόμενο της αναβάθμισης έκτακτων υπαλλήλων του ΡΙΚ σε θέσεις της ιεραρχίας χωρίς την ανοικτή προκήρυξη θέσεων.
 

Σε ειδική έκθεση του για το ΡΙΚ ενόψει της συζήτησης του προϋολογισμού του ιδρύματος, αναφέρεται ότι «αυτό θα αποτελεί προηγούμενο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά κυρίως για το κεντρικό κράτος».

«Οι θέσεις ψηλά στην ιεραρχία θα πρέπει να πληρούνται μόνο όπως καθορίζεται στα Σχέδια Υπηρεσίας, δηλαδή ως θέσεις προαγωγής ή πρώτου διορισμού και προαγωγής, ανάλογα με την περίπτωση, και εφόσον είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής θα μπορούν να τις διεκδικούν όλοι όσοι πληρούν τις απαιτήσεις του Σχεδίου Υπηρεσίας και όχι μόνο οι έκτακτοι που ήδη υπηρετούν στο ΡΙΚ», τονίζεται.

«Ως Υπηρεσία θεωρούμε απαράδεκτο, πρόσωπα που προσλήφθηκαν ως έκτακτοι, ή με μίσθωση υπηρεσιών και στην πορεία μετατράπηκαν σε έκτακτους αορίστου χρόνου, και τα οποία εξ αρχής γνώριζαν τους συγκεκριμένους όρους εργοδότησης τους, να παρουσιάζονται ως δικαιούμενα προοπτικής ανέλιξης σε θέσεις προαγωγής που ουδέποτε προβλέπονταν στους όρους εργοδότησης τους», επισημαίνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι στις 19.3.2019 ετοιμάστηκε πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ ΡΙΚ και συνδικαλιστικών οργανώσεων σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσει άμεσα διαβούλευση μεταξύ τους προκειμένου μέχρι 25.4.2019 να προωθηθεί πρόταση της νέας Δομής (συμπεριλαμβανομένων των αναγκών σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου) στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διεργασιών προκειμένου η νέα δομή να αρχίσει να εφαρμόζεται με συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2019 ή/και από τον προϋπολογισμό του 2020. 

«Επισημαίνουμε ότι, ενώ στη μελέτη του οίκου PWC γίνεται εισήγηση για τη μείωση του προσωπικού του Ιδρύματος κατά 49-60 άτομα, που θα έχει ετήσια εξοικονόμηση ύψους τουλάχιστον €1.831.955 και προς την επίτευξη του στόχου αυτού, παρατίθενται οι επιλογές του Ιδρύματος, που περιλαμβάνουν εκούσια σχέδια αφυπηρέτησης, κατάργηση θέσεων και πλεονασμούς, στο πιο πάνω πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ ΡΙΚ και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα συμφώνησε για διαβούλευση νέας Δομής, με αναφορά σε ανάγκες σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου», αναφέρεται.

«Τούτο αφήνει να νοηθεί πως ενδεχομένως, πρώτο να υπάρξει αύξηση αντί μείωση προσωπικού, και δεύτερο και σημαντικότερο, το Ίδρυμα φαίνεται να δεσμεύεται ότι θα εντάξει στην δομή, άρα και στην ιεραρχία αυτής, υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Τούτο ενισχύεται και από την αναφορά ότι τα θέματα που αφορούν τους συνεργάτες αορίστου χρόνου θα συζητηθούν άμεσα και παράλληλα με τη συζήτηση για τη νέα οργανωτική δομή».

Επισυνάπτεται η έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας