You are here

Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στο ΡΙΚ

03/07/2020 17:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ  δηλώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που  στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της, προχωρούν.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρει ότι  το οργανόγραμμα, τα περιθωριακά ωφελήματα και το νέο κτίριο του ΡΙΚ είναι ζητήματα, για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει, όπως και πράττει, για να σημειώσει ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Όπως προσθέτει ο Υπουργός Εσωτερικών έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τις Συντεχνίες και κατόπιν με το Δ.Σ., την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην οποία θα παρουσιάσει τις τελικές αποφάσεις, που αφορούν τα τρία μεγάλα ζητήματα του ΡΙΚ.

«Το Δ.Σ. και η Διεύθυνση και με την αποφασιστική παραγωγική εμπλοκή του ίδιου του ΥΠΕΣ και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα θέματα του ΡΙΚ, υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους. Έχουν τροχοδρομηθεί λύσεις σε προβλήματα τα οποία για χρόνια, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, βρίσκονταν σε στασιμότητα», σημειώνει.

Τέλος, αναφέρει ότι «προσπάθεια είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την οποία όλοι θα αισθανόμαστε υπερήφανοι, κυρίως οι λειτουργοί της, οι οποίοι θα έχουν προοπτική ανέλιξης και θα εργάζονται σ’ ένα ασφαλές και παραγωγικό επαγγελματικό περιβάλλον».