You are here

Στρέφονται σε τηλεργασία και τηλεσυνεδριάσεις οι επιχειρήσεις

10/04/2022 06:01

Οι περιορισμοί στην κινητικότητα που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη στροφή προς τις ψηφιακές τεχνολογίες για να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους, όπως διαφαίνεται από στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2020, το 33% των επιχειρήσεων της ΕΕ αύξησε το μερίδιο των εργαζομένων με απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας και το ίδιο ποσοστό (33%) αύξησε το ποσοστό του προσωπικού με απομακρυσμένη πρόσβαση σε άλλα συστήματα ΤΠΕ.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω ποσοστά ανήλθαν σε 36% και 33%, αντίστοιχα.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Μάλτα κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρήσεων που αύξησαν το ποσοστό του προσωπικού με απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησης (55%) ή σε συστήματα ΤΠΕ εκτός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (58%), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (42% και για τα δύο), τη Γερμανία (42% και 39%, αντίστοιχα) και το Βέλγιο (40% και 43%, αντίστοιχα). 

Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που αύξησαν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (12%) ή σε άλλα συστήματα ΤΠΕ (12%) καταγράφηκε στη Λιθουανία.

Όσον αφορά τις εξ αποστάσεως συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, οι μισές επιχειρήσεις της ΕΕ ανέφεραν ότι αύξησαν τον αριθμό τους το 2020.

Στην Κύπρο, το ποσοστό ανήλθε στο 55%.

Το ποσοστό των επιχειρήσεων που αύξησαν τον αριθμό των διαδικτυακών συναντήσεων ήταν υψηλότερο στη Φινλανδία (79%), τη Μάλτα (76%) και τη Σουηδία (71%), ενώ τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (23%), στην Πολωνία (29%). και τη Λετονία (33%).

Της Γεωργίας Χαννή