You are here

24ωρη απεργία αύριο στη ΣΚΤ

03/12/2015 09:52
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο οι υπάλληλοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας εξαιτίας της υπαναχώρησης, όπως ισχυρίζεται η ΕΤΥΚ, της εργοδοτικής πλευράς, η οποία ενώ είχε συμφωνήσει καταρχήν στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης 24 ώρες μετά ανακάλεσε τη δέσμευση της, κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου οικονομικών.

Η ΕΤΥΚ με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα προς τα μέλη της κατηγορεί ευθέως τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ότι ανέτρεψε τη συμφωνία.

«Είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι, να καυτηριάσουμε τη στάση του υπουργού οικονομικών που ανέτρεψε τη συμφωνία που έγινε με τη διοίκηση της Τράπεζας κατά την τελευταία μας συνάντηση τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου», υποστηρίζει η συντεχνία.

Σημειώνει ότι με βάση αυτές τις εξελίξεις και κατόπιν εντολής που έλαβε από το ΔΣ από τη γενική γραμματεία της οργάνωσης, αποφάσισε όπως καλέσει αύριο Παρασκευή τα μέλη της στη ΣΚΤ σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι στη συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη, μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και σεβασμού των θέσεων αμφοτέρων των πλευρών, κατέστη δυνατή η προσέγγιση των απόψεων και η κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτή λύση.

«Δυστυχώς, ενώ είχαμε καταλήξει σε συμφωνία και είχε συμφωνηθεί το ακριβές κείμενο για υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, την επομένη και ακριβώς πριν την υπογραφή της, ενημερωθήκαμε από τη διοίκηση της Τράπεζας ότι αυτή δεν μπορεί να υπογραφεί, αφού ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης φέρει ένσταση», υποστηρίζει η ΕΤΥΚ.

Η συντεχνία ισχυρίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΣΚΤ υπαναχωρεί σε συμφωνίες που επιτυγχάνονται με την ΕΤΥΚ.

«Για το ίδιο θέμα ενώπιον του υπουργείου εργασίας είχαμε καταλήξει σε συμφωνία αλλά δυστυχώς και τότε αφανείς δυνάμεις τορπίλισαν την προσπάθεια και τότε όλα έδειχναν τον υπουργό οικονομικών», σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Η συντεχνία προβάλλει τον ισχυρισμό ότι κάποιοι εδώ και αρκετό καιρό, αποφάσισαν και πάλι, να βάλουν ψηλά στην ατζέντα τους τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, ενάντια στους εργαζόμενους στον χώρο της ΣΚΤ και στην οργάνωση που τους εκπροσωπεί, στοχεύοντας πάντα στην εξυπηρέτηση αφανών συμφερόντων και τήρηση δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει προς τρίτους.

Η ΕΤΥΚ καλεί αυτούς που αποφασίζουν πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων να έρθουν αυτοί να διαπραγματευτούν και να πάρουν το βάρος της ευθύνης.