You are here

Αναστολή μέτρων στην Ελληνική, καταλυτική παρέμβαση Αβέρωφ

26/05/2022 17:44

Την αναστολή της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε για την Τρίτη 31 Μάϊου, αποφάσισε η ΕΤΥΚ με τις δύο πλευρές να προσέρχονται σε διάλογο.

Η Γενική Γραμματεία της ΕΤΥΚ σε σημερινή συνεδρία της αξιολόγησε την πρόταση/εισήγηση του Πρόεδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ουσία της πρότασης του κ.  Νεοφύτου καλούνται οι δύο πλευρές,  ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, να αποσύρουν τις εκατέρωθεν απειλές και καλόπιστα να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με βάσει τους υφιστάμενους θεσμούς και διαδικασίες.

Με βάσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η ΕΤΥΚ πρέπει να αναστείλει τα απεργιακά μέτρα που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη, 31/5/2022 (24ωρη προειδοποιητική απεργία στην Ελληνική Τράπεζα) και ταυτόχρονα η Ελληνική Τράπεζα να αποσύρει την απόφασή της για απολύσεις (πλεονασμούς) προσωπικού.

Αφού η ηγεσία της ΕΤΥΚ έλαβε υπ’ όψιν της όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα της στιγμής και ιδιαίτερα ότι με βάσει τα πιο πάνω απομακρύνεται η απειλή απολύσεων (πλεονασμών), για τους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας και σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες αλλά και τις υφιστάμενες Συλλογικές Συμβάσεις και νόμους αποφάσισε:

  1. Αναστολή των μέτρων (24ωρη προειδοποιητική απεργία) που είχε αποφασισθεί για την 31/5/2022.
  2. Η πιο πάνω αναστολή ισχύει νοουμένου ότι και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας αποδεχτεί και εφαρμόσει την πρόταση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όλα τα πιο πάνω αποφασίσθηκαν με βάσει την πρόταση/παράκληση του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί η ευκαιρία να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα μακριά από απειλές και εκβιασμούς.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την ουσιαστική παρέμβαση του για την διατήρηση της εργατικής ειρήνης. Επαναλαμβάνουμε την δέσμευση μας για συζήτηση, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών του Υπουργείου Εργασίας, όλων των ανοιχτών ζητημάτων  σε πνεύμα συνδιαλλαγής, διαφάνειας και συνεργασίας προς όφελος της Τράπεζας, των εργαζομένων και όλων των εμπλεκόμενων μερών, αποφεύγοντας την αχρείαστη και επιζήμια αντιπαράθεση. Στόχος μας είναι μια κατάληξη που θα διαφυλάξει έναν υγιή και εύρωστο Οργανισμό για το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική.

Χαιρετίζει ο Καρούσος

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, που εκτελεί καθήκοντα Υπουργού Εργασίας, χαιρετίζει την απόφαση της ΕΤΥΚ και της Ελληνικής Τράπεζας για αναστολή των μέτρων.

«Οι δύο πλευρές θα κληθούν για συνάντηση αύριο μαζί μου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για επίλυση των θεμάτων μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών» γράφει ο κ. Καρούσος σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Γ.Χ.