You are here

Ανάβει συζητήσεις η «ευέλικτη εργασία» στην Τρ. Κύπρου

06/08/2020 07:11

Συζητήσεις για τα οφέλη αλλά και τα ζητήματα που δημιουργεί η θεσμοθέτηση της ευέλικτης εργασίας στον ιδιωτικό αλλά κυρίως στον δημόσιο τομέα προκαλεί η απόφαση της Τρ. Κύπρου να δώσει στους χιλιάδες υπαλλήλους της την επιλογή της άδειας άνευ απολαβών ή της μερικής απασχόλησης.

Οι εργοδότες χαιρετίζουν την κίνηση της Τράπεζας και ευελπιστούν να εφαρμοστεί και αλλού, ενώ οι συνδικαλιστές αναγνωρίζουν τα οφέλη αλλά εντοπίζουν και κινδύνους.  Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα, όπου η άδεια άνευ απολαβών δίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Βαρύτητα στο ρόλο των κοινωνικών εταίρων

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας τόνισε ότι αυτή είναι η στιγμή να ξεκινήσει ένας δομημένος διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στη βάση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η ψηφιοποίηση και η τηλεργασία, με γνώμονα, όπως τονίζει, την ασφάλεια της εργασίας και τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Ο εκσυγχρονισμός της απασχόλησης δεν συνεπάγεται μείωση των ωφελημάτων των εργαζομένων», υπέδειξε.

«Οι οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις», σημείωσε ο κ. Μάτσας, «δεν θα πρέπει να στοχεύουν τον εργαζόμενο, αλλά να είναι προς όφελος όλων».

«Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μία πολιτική επί του θέματος αυτού χωρίς να υπάρχουν ηττημένοι, αλλά μόνο νικητές», παρατήρησε ο ΓΓ της ΣΕΚ. 

Σε ότι αφορά στη συλλογικότητα για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής συνηγορεί ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν και πρέπει να στοχεύουν σε συμβιβαστικές και συναινετικές λύσεις.

Αξιοποιούνται εργαλεία ευέλικτης απασχόλησης

Ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου επεσήμανε ότι η καινοτόμος εξέλιξη στην Τράπεζα Κύπρου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για εισαγωγή, με τρόπο win - win των ευέλικτων βαθμών απασχόλησης και την αξιοποίηση των πολλών εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

«Θεωρούμε ως ομοσπονδία των εργοδοτών ότι η πρωτοποριακή αυτή θεσμοθέτηση της μακρόχρονης άδειας και της μερικής απασχόλησης προωθεί επαρκώς τη συμφιλίωση μεταξύ της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», παρατήρησε.

«Ένας συνδυασμός της ευελιξίας με την ασφάλεια προς όφελος των δύο πλευρών», σημείωσε ο ΓΔ της ΟΕΒ.

«Είναι εμβόλιο το οποίο ελπίζουμε πως θα ενεργήσει καταλυτικά στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κα θα πρέπει να αξιολογηθεί η αγορά εργασίας υπό το φως των νέων δεδομένων», υποστήριξε.

Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενους κινδύνους

Εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΔΥ διευκρίνισε ότι η άδεια άνευ απολαβών στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τις συμβάσεις και τους κανονισμούς, παραχωρείται στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος.

Σημείωσε ότι αν το αρμόδιο υπουργείο ή υπηρεσία αποφασίσουν να παραχωρήσουν μακροχρόνια άδεια άνευ απολαβών, το αίτημα τίθεται υπό την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και θα πρέπει να συνάδει με τους σκοπούς του δημοσίου συμφέροντος.

Για παράδειγμα, ανέφερε, μπορεί κάποιος να σταλεί για εκπαίδευση ή για ιατρικούς λόγους.

«Είναι λόγοι που συνάπτονται με το συμφέρον και την προοπτική της υπηρεσίας, ή εξυπηρετούν το κράτος ή τις επαγγελματικές τους προοπτικές, ή είναι λόγοι που άπτονται της υγείας των επηρεαζόμενων», παρατήρησε.

Εξήγησε ότι στη δημόσια υπηρεσία δεν λειτουργεί ο θεσμός της μερικής απασχόλησης.

Στο δημόσιο τομέα, είπε, υπάρχουν οι έκτακτοι ορισμένης διάρκειας ή συμβάσεις εργασίας.

«Πρέπει», σημείωσε, «να τυγχάνουν διαβούλευσης σε επίπεδο εργατικού συμβουλευτικού σώματος και των αντίστοιχων μικτών επιτροπών των εργαζομένων και να μελετούνται σε βάθος πριν συμφωνηθούν.

«Πάνω από όλα», τόνισε, προέχει η ασφάλεια εργασίας και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να αποδομηθεί γενικά το σύστημα εργασίας και να υποκαταστήσει την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους».

Ο γγ γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ Νίκος Γρηγορίου προειδοποίησε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς αποφάσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα τείνουν να αποδομήσουν τα υφιστάμεναεργασιακά θέσμια.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει εν μέσω της πανδημίας ότι αποδέχθηκε ειδικές ρυθμίσεις στο δημόσιο, στους ημικρατικούς οργανισμούς και στις τοπικές αρχές, χωρίς να επηρεαστούν τα ωφελήματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Παρατήρησε ότι στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων συνθηκών έγιναν ρυθμίσεις στην απασχόληση με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας «και τα καταφέραμε».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής ανέφερε ότι η θεσμοθέτηση της μακρόχρονης άδειας άνευ απολαβών και η μερική απασχόληση είναι διαχρονική θέση του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου.

«Παρέχει», είπε, «περισσότερη ευελιξία προς τις δύο πλευρές οι οποίες θα μπορούν να λειτουργήσουν με περισσότερο αποδοτικό τρόπο για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και από την άλλη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

«Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση της ευέλικτης εργασίας στην Τράπεζα Κύπρου και λέμε ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τους εργαζομένους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Είναι μία εξέλιξη», σημείωσε, «εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η οποία είναι απότοκο των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία και έρχεται ως συνέχεια της δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης του 2013».

Πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα

Ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Α. Μάτσας επισημαίνει και κινδύνους στην προσπάθεια να υιοθετηθούν ευέλικτες πολιτικές απασχόλησης.

Υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της ψηφιοποίησης έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι διευρύνεται και το χάσμα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

«Υποβαθμίζεται η απασχόληση και περιορίζεται η ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική απασχόληση και στην ίση μεταχείριση» πρόσθεσε και τόνισε ότι μέσα από την καινοτομία θα πρέπει να δοθεί και το στίγμα της κοινωνικής διάστασης.

Οφείλουμε «να αξιοποιήσουμε μεν την ώθηση που δίνεται μέσω της κρίσης επισπεύδοντας τις διαδικασίες που έχουν προκύψει αλλά να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα αξιοποιηθεί η ψηφιοποίηση, η νέα τεχνολογία και η τηλεργασία προς αμοιβαίο όφελος, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών», κατέληξε.

Του Λεύκου Χρίστου