You are here

Αποχωρεί το 10% υπαλλήλων Τρ. Κύπρου

18/10/2019 17:33

Επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε θέσει η Τράπεζα Κύπρου με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και η διοίκηση της Τράπεζας συνέρχεται τη Δευτέρα για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά την αναδιάρθρωσή της.

«Επικρατεί ικανοποίηση αφού η ανταπόκριση στο σχέδιο είναι εντός στόχου», ανέφερε στη StockWatch υψηλόβαθμη πηγή της τράπεζας, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό όσων θα αποχωρήσουν.

Όπως έγραψε η StockWatch, μετά το σχέδιο η τράπεζα θα προχωρήσει σε γενική αναδιάρθρωση της οργανικής δομής.

Με βάση τα αρχικά πλάνα που έχουν καταρτιστεί, κάποια τμήματα ενδέχεται να καταργηθούν, κυρίως λόγω της πλήρους υιοθέτησης και εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Θα προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που φυσικά ακολουθεί μετά την αποχώρηση περίπου του 10% των εργαζομένων», ανέφερε η πηγή.

Η διεύθυνση της τράπεζας θα υποβάλει τη Δευτέρα πρόταση στο ΔΣ για τα επόμενα βήματα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνουν αποδεκτές κάποιες επιπλέον αιτήσεις αποχώρησης που να σχετίζονται με το πλάνο αναδιάρθρωσης.

Με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα, φαίνεται να επιτεύχθηκε ο στόχος για αποχώρηση περίπου 400 υπαλλήλων.

Το νέο σχέδιο, που είναι το τέταρτο στη σειρά από την τραπεζική κρίση του 2013 μέχρι σήμερα, προβλέπει μεταξύ άλλων, χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι €200 χιλ.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχεδίου, για όσους δηλώσουν να αποχωρήσουν εθελούσια, θα πρέπει να προκύψει σχετική έγκριση από τη διεύθυνση της τράπεζας.  Η διεύθυνση συνέρχεται το απόγευμα για να εξετάσει την κατάσταση.