You are here

Δραστικά μέτρα επέρχονται στην Ελληνική Τράπεζα

26/01/2022 19:42

Σε δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης προτίθεται να προχωρήσει η Ελληνική Τράπεζα για να αναδιαμορφώσει το λειτουργικό της μοντέλο, το οποίο μεταξύ άλλων, θα προβλέπει μείωση του μισθολογικού κόστους και μείωση του αριθμού του προσωπικού, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των υφιστάμενων και επικείμενων προκλήσεων της Τράπεζας. 

Ο Oliver Gatzke, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΒ, σε εγκύκλιο του προς το προσωπικό που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο προσωπικό portal των υπαλλήλων, δίνει έντονο στίγμα των προθέσεων της Τράπεζας και ταυτόχρονα αποτυπώνει σαφές μήνυμα προς την ΕΤΥΚ ότι θα πρέπει συνεργαστεί για να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης η υφιστάμενη συλλογική σύμβαση.

Ο κ. Gatzke, κρούει τον κώδωνα προς όλους τους εμπλεκόμενους για τις επερχόμενες προκλήσεις που θα έχει ενώπιον της η Τράπεζα.

Ασκεί έντονη κριτική στην ΕΤΥΚ, η οποία, όπως υποστηρίζει, αποφεύγει τις μεσολαβητικές συναντήσεις που καθορίζει το  υπουργείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα.

Παρά τη μετωπική πλέον σύγκρουση του με την συντεχνία, ο Γερμανός CEO της ΗΒ ανακοινώνει στο προσωπικό ότι η Τράπεζα θα καταβάλει τόσο την ετήσια προσαύξηση, όσο και την ΑΤΑ, στο πλαίσιο του τι προβλέπει η συλλογική σύμβαση.

Ο κ. Gatzke σκιαγραφεί τους επόμενους στόχους της ανώτατης διεύθυνσης και του ΔΣ που είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του μισθολογικού κόστους στη βάση της επαναδιαπραγμάτευσης αρκετών όρων της συλλογικής σύμβασης, της αλλαγής του λειτουργικού μοντέλου, της μείωσης του αριθμού του προσωπικού μέσω σχεδίων εθελούσιας εξόδου, της αλλαγής του συστήματος των αυτόματων αυξήσεων και της απόδοσης σύμφωνα με την απόδοση του κάθε υπαλλήλου.

Αναφερόμενος ειδικά στην υφιστάμενη συλλογική σύμβαση, ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας τονίζει ότι αυτή αυξάνει ετησίως το εργατικό κόστος, περισσότερο από 4,5%, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταβολή της ΑΤΑ, με βάση τη φόρμουλα που έχει συμφωνηθεί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το κόστος αυτό, προστίθεται στην εγκύκλιο, δεν επιτρέπει στην Τράπεζα να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους της στόχους με  βάση το στρατηγικό της πλάνο.

Eπισημαίνει ότι μία επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης, με καλή θέληση και η οποία θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη της Τράπεζας να προσαρμόσει τα έξοδά της σύμφωνα και με τις υποδείξεις της ΕΚΤ, θα επιτρέψει στην ΗΒ να ελαχιστοποιήσει τις αποχωρήσεις μελών του προσωπικού, που προγραμματίζονται στο πλαίσιο υλοποίησης του πλάνου μετασχηματισμού.

«Θέλω να είμαι σαφής. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συμφωνήσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συλλογική σύμβαση, ώστε να διατηρήσουμε την Τράπεζα σε σταθερή και βιώσιμη θέση, αποφεύγοντας περαιτέρω αποχωρήσεις του προσωπικού από αυτές που ήδη προβλέπονται στο πλάνο μετασχηματισμού», αναφέρει ο κ. Gatzke και προειδοποιεί:

«Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό λόγω του ότι η συντεχνία συνεχίζει να αγνοεί τις παρούσες, αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις, τότε η Τράπεζα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει τάχιστα με πιο δραστικά μέτρα αναδιάρθρωσης», σημειώνει.

Επιπρόσθετα, ο Γερμανός CEO αναφέρεται στους υπαλλήλους της πρώην ΣΚΤ, επισημαίνοντας την ανάγκη να μειωθεί το  μισθολογικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των ιδίων και των συναδέλφων τους της Ελληνικής Τράπεζας.

Θα καταβληθεί,  προσαύξηση και  ΑΤΑ

Ο Gatzke, τονίζει ότι παρά τις εμφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τράπεζα, η διεύθυνση και η διοίκηση αποφάσισαν να καταβάλουν προς το προσωπικό  την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση.

Διευκρινίζει ότι τόσο η προσαύξηση, όσο και η ΑΤΑ, θα μπορούν να αναπροσαρμοστούν αναλόγως του αποτελέσματος της νέας συλλογικής σύμβασης.

Ο κ. Gatske αναφέρεται επίσης, σε μία άλλη πρόκληση του τραπεζικού τομέα, που είναι ο δείκτης εξόδων/ εσόδων.

Σύμφωνα με τον Γερμανό CEO o εν λόγω δείκτης αγγίζει σχεδόν το 75% και είναι ιδιαίτερα ψηλός αν συγκριθεί με άλλους όμοιους του σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν ευρήματα μελέτης του Συνδέσμου Τραπεζών βάσει της οποίας για κάθε ευρώ που κερδίζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο, ποσοστό 65% με 70% αποδίδεται στο εργατικό κόστος.

«Διαβεβαιώνουμε ότι στόχος είναι όπως η νέα συλλογική σύμβαση αντικατοπτρίζει επαρκώς την αξιοκρατία και την αμοιβή βάσει της απόδοσης, ακολουθώντας διεθνείς βέλτιστες πρακτικές με σταδιακή εφαρμογή ενός νέου συστήματος το οποίο θα επιβραβεύει τις επιδόσεις», αναφέρει ο CEO της ΗΒ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Gatzke από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε το πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας είχε αναφερθεί στο ψηλό εργατικό κόστος και στις οριζόντιες αυξήσεις.

Μάλιστα, σε πρόσφατο φόρουμ στο οποίο συμμετείχε, είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα το υψηλό  εργατικό κόστος που επωμίζονται βάσει των συλλογικών συμβάσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΒ στην εγκύκλιο του υποδεικνύει  ότι θα πρέπει διεύθυνση και προσωπικό να είναι ενήμεροι για τα ρίσκα και να γίνονται οι ανάλογες παραχωρήσεις, ώστε να διατηρηθεί η Τράπεζα σε μια υγιή και βιώσιμη πορεία.

Αναφέρεται ακόμα, στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ Τράπεζας και ΕΤΥΚ τους τελευταίους μήνες, εκτός ΥΠΕΡΓ, κατά τις οποίες η διεύθυνση, όπως παρατηρεί, προσήλθε με ειλικρίνεια, χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση από τη συντεχνία.

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τράπεζα και την επείγουσα ανάγκη να αναδιαμορφωθεί το λειτουργικό της μοντέλο.

Προστίθεται ότι στις προτεραιότητες της τράπεζας, η οποία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να αυξήσει και τα έσοδα της.

«Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειές μας, από τον Οκτώβριο του 2021, για επανεκκίνηση του διαλόγου μέσω του ΥΠΕΡΓ με στόχο τη διευθέτηση όλων των εργασιακών ζητημάτων, καθώς και τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης, αυτό δεν επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής, κυρίως λόγω της μη ανταπόκρισης της συντεχνίας», προστίθεται στην εγκύκλιο.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πλάνου μετασχηματισμού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, για να παραμείνουμε σε μια βιώσιμη πορεία και να συνεχίσουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο», σημειώνει ο κ. Gatzke.

Του Λεύκου Χρίστου