You are here

ΕΤΥΚ: 99,5% ψήφισαν «ναι» για απεργιακά μέτρα στις τράπεζες

18/05/2022 20:51

Με συντριπτική πλειοψηφία που έφθασε το 99,5%, τα μέλη της ΕΤΥΚ έδωσαν εξουσιοδότηση στη συντεχνία να προχωρήσει σε λήψη απεργιακών μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσέλευση σε όλες τις πόλεις ήταν μαζική και πρωτοφανής. Προσήλθαν και ψήφισαν 5,745 μέλη εκ των οποίων οι 5,714 ψήφισαν ναι.

«Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο το υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης, ενότητας  και αποφασιστικότητας του συνόλου των μελών μας για να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, συσπειρωμένοι γύρω από την ηγεσία της Οργάνωσής μας, για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους», τονίζεται.

Κατά την έναρξη των Γενικών Συνελεύσεων απ’ όλους τους προεδρεύοντες έγινε αναφορά στην κα Ζέτα Αιμιλιανίδου με τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση και γρήγορα να επιστρέψει στα καθήκοντα της και την οικογένεια της. Στη συνέχεια έγινε αρχικά ενημέρωση των συναδέλφων για τα προβλήματα που δημιουργεί η «προκλητική στάση της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων».

Όπως σημειώνεται, κοινή θέση ήταν ότι, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας οφείλει να σέβεται τους εργασιακούς θεσμούς του τόπου, να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και με τις πρόνοιες των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων.

«Τονίζουμε ότι, τα απεργιακά μέτρα ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, σε αυτά όμως μας σπρώχνει η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας με τις ενέργειές της», υπογραμμίζεται.

Γ.Χ.