You are here

ΕΤΥΚ: Γενναιόδωρο το σχέδιο αφυπηρέτησης για Συνεργατισμό

14/06/2018 14:57

Το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης στο Συνεργατισμό, πρέπει να είναι ελκυστικό και γενναιόδωρο, αναφέρει σε εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Αναφέρει ότι κατά τη σημερινή συνάντηση των συντεχνιών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη μείωσης του προσωπικού μέσα από ένα σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης. Παράλληλα τονίσθηκε ότι ένα μέρος του προσωπικού, περίπου 1100 άτομα μπορεί να απορροφηθούν από την Ελληνική Τράπεζα, 650 άτομα μπορούν να συνεχίσουν να εργοδοτούνται από το μετεξελιγμένο Συνεργατισμό (Altamira και Φορέα), ενώ οι υπόλοιποι 900 θα είναι καλό να ενταχθούν στο σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης.

«Η Οργάνωσή μας τόνισε την ανάγκη το Σχέδιο που θα προσφερθεί να είναι βελτιωμένο και παρόμοιο με αυτά που δόθηκαν στις Τράπεζες τελευταία ούτως ώστε να είναι ελκυστικό και να έχει ανταπόκριση από τους συναδέλφους, γεγονός που θα λύσει τα αδιέξοδα», σημειώνεται στην εγκύκλιο της ΕΤΥΚ.

«Τονίσαμε επίσης ότι είναι διπλά δίκαιο το σχέδιο να είναι «γενναιόδωρο» νοουμένου ότι για να καλύψει το Κράτος μία αδικία δίνει κατ΄έτος €250 εκ. για αποκατάσταση των μισθών του Δημοσίου ενώ στην προκειμένη περίπτωση μιλούμε για απώλεια της θέσης εργασίας και ασφαλώς για ένα πολύ μικρότερο ποσό που θα είναι εφ’ άπαξ».

Επίσης τονίσθηκε η ανάγκη διατήρησης της Εθελούσιας εξόδου (ένταξη στο Σχέδιο) χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Η ΕΤΥΚ κατάθεσε τη θέση ότι όσοι συνάδελφοι μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα πρέπει να εναχθούν στις υφιστάμενες συμφωνίες της ΕΤΥΚ με την Ελληνική Τράπεζα ούτως ώστε να μην υπάρχουν δύο ταχυτήτων υπαλλήλοι.

«Τονίσαμε επίσης ότι οι συνάδελφοι που είναι σήμερα στην Aλταμίρα πρέπει να διατηρήσουν το δικαίωμα ένταξης τους στο Σχέδιο εάν το επιθυμούν αλλά και όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τράπεζα για να μεταφερθούν στην Ελληνική να δικαιούνται να το πράξουν».

Η ΕΤΥΚ εκφράζει την ικανοποίηση της που όλα δείχνουν ότι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα καταλήξει στην Ελληνική Τράπεζα η οποία για την ΕΤΥΚ είναι γνώριμο περιβάλλον, διατηρεί άριστες σχέσεις με την Οργάνωσή μας και σέβεται τις συμφωνίες, τους θεσμούς και τις υποχρεώσεις της έναντι του προσωπικού.

Εντός της επόμενης εβδομάδας η ΕΤΥΚ θα καλέσει σε συγκέντρωση τα στελέχη της στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα όπως επίσης σε αντίστοιχη συγκέντρωση θα καλέσει και τα στελέχη της Ελληνικής Τράπεζας με σκοπό την ενημέρωση και τη συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος.