You are here

ΕΤΥΚ: Ποινικές αγωγές εναντίον διοίκησης Ελληνικής

05/11/2019 16:20

Εντολή στους δικηγόρους της να προχωρήσουν άμεσα με ποινικές αγωγές εναντίον της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας (διοικητικό συμβούλιο και εκτελεστικούς διευθυντές), έδωσε η ΕΤΥΚ σε συνεργασία με συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου αναφέρει ότι η διοίκηση της τράπεζας καταπατά τις συμφωνίες και το σύνταγμα (απόφαση διοικητικού δικαστηρίου) αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για το ρόλο του υπουργείου εργασίας (υπουργού Ζ. Αιμιλιανίδου), ότι δήθεν ευνοεί την ΕΤΥΚ.

«Απεναντίας έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα το Υπουργείο Εργασίας, αφού χωρίς κανένα ενδοιασμό διαπίστωσε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα και ως εκ τούτου  έπρεπε να κινήσει την ποινική διαδικασία», σημειώνει επισημαίνοντας ότι στην ουσία ασκούν bullying στο υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ενώ η διοίκηση της τράπεζας ισχυρίζεται ότι έδωσε την «ετήσια» προσαύξηση με τον δικό της τρόπο (παράνομο έστω) δεν κάνει λόγο για τη μη παραχώρηση της ΑΤΑ που ανέρχεται σήμερα στο 1,5% του μισθού και πρέπει να δοθεί σ’ όλο το προσωπικό από την 01/01/2019.

Η συντεχνία κάνει λόγο για ευνοϊκές συνθήκες της τράπεζας μετά τη «Δωροληψία από τη ΣΚΤ και την ανακοίνωση των €300 εκ. κερδών».

Παράλληλα σημειώνει ότι οι υπάλληλοι της ΣΚΤ καταλήγουν να είναι με σφραγίδα της Τράπεζας υπάλληλοι υποδεέστερης κατηγορίας.

«Η εκμετάλλευση των εποχικών πρέπει να σταματήσει άμεσα και η Τράπεζα να μονιμοποιήσει όλους όσους έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες υπηρεσίας», τονίζει.

«Προειδοποιούμε κάποιους Διευθυντές που στην ουσία ασκούν bullying,ότι στο τέλος της ημέρας θα βρεθούν οι ίδιοι εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι στην ίδια την ασυδοσία της Τράπεζας», υπογραμμίζει.