You are here

ΕΤΥΚ: Στείλτε αίτημα, αν θέλετε το σχέδιο εξόδου ΒOCH

03/12/2021 07:28

Η ΕΤΥΚ αναλαμβάνει ρόλο προώθησης αιτήματος υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου προς τη διεύθυνση, για να ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου το οποίο είναι στοχευμένο και απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό μελών του προσωπικού.

Η συντεχνία ισχυρίζεται ότι το σχέδιο απευθύνεται στοχευμένα σε περίπου 100 άτομα. 

Επίσημα η Τράπεζα δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα σε συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα επιθυμούσε να αποχωρήσει μέσω του νέου στοχευμένου σχεδίου, το οποίο έχει εθελοντικό χαρακτήρα.  

Η ΕΤΥΚ εξέδωσε χθες εγκύκλιο προς τα μέλη της στην Τρ. Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες μέρες αρκετά μέλη του προσωπικού, προς τα οποία η Τράπεζα δεν έχει προσφέρει το σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης, επικοινωνούν με τη συντεχνία και εκφράζουν επιθυμία να ενταχθούν σε αυτό.

Η συντεχνία καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους που θα ήθελαν να ενταχθούν στο σχέδιο, να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς την οργάνωση, αποστέλλοντας το στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΕΤΥΚ.

Σημειώνει ότι όσοι εκ των υπαλλήλων θα ήθελαν να κοινοποιήσουν το αίτημα τους και προς τη διεύθυνση της Τράπεζας, θα μπορούν να το πράξουν.

Μάλιστα, η συντεχνία αναλαμβάνει να μεταφέρει το αίτημα, να το συζητήσει και να ζητήσει από την Τράπεζα να γίνει αποδεκτό.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων αναλαμβάνει μία τέτοια πρωτοβουλία, η οποία ενδεχομένως να μην συνάδει με τη μέχρι σήμερα πρακτική που εφαρμόζεται σε σχέδια εθελούσιας εξόδου.

Η προσφορά σχεδίου εθελούσιας εξόδου στους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα, δεν είναι θέμα διαπραγματεύσεων με τη συντεχνία, σύμφωνα με τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων.

Αντίθετα, είναι θέμα διαβουλεύσεων και τον τελικό λόγο τον έχει πάντα ο εργοδότης.

Όπως ανέφεραν στη StockWatch, άτομα που έχουν βαθιά γνώση των εργασιακών σχέσεων, η συντεχνία μπορεί να διαβουλευτεί με τη διεύθυνση της Τράπεζας και να μεταφέρει το αίτημα των μελών της, δεν μπορεί όμως να το επιβάλει.

Και αν ακόμη η εργοδοτική πλευρά απορρίψει όλα τα σχετικά αιτήματα που θα τεθούν ενώπιον της από την ΕΤΥΚ, η κατάληξη αυτή δεν αποτελεί εργατική διαφορά και επομένως η οργάνωση του προσωπικού δεν μπορεί να προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα.

Άλλωστε, στο σχέδιο εξόδου που έχει κυκλοφορήσει η Τράπεζα Κύπρου περιλαμβάνει πρόνοια, σύμφωνα με την οποία, τον τελικό λόγο, για να εγκρίνει ή να απορρίψει σχετικό αίτημα των υπαλλήλων να ενταχθούν στο σχέδιο εξόδου το έχει η ίδια η Τράπεζα.

Η πρόνοια αυτή, περιλαμβάνεται σε όλα τα σχέδια εθελούσιας εξόδου, είτε αυτά αφορούν εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στις τράπεζες, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΥΚ διαφώνησε με την απόφαση της Τράπεζας να μην προσφέρει το σχέδιο εθελοντικής αποχώρησης ανοιχτά προς όλο το προσωπικό.

Οι πρόνοιες του σχεδίου όπως στάλθηκαν στην ΕΤΥΚ

Η επιτροπή ανθρώπινου δυναμικού και αμοιβών της Τρ. Κύπρου έχει αποστείλει προς τη συντεχνία, τις βασικές πρόνοιες του σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης, τις οποίες αποκάλυψε από την περασμένη βδομάδα η StockWatch.

Με βάση το επίσημο έγγραφο της Τράπεζας το σχέδιο είναι εθελοντικό και αφορολόγητο.

Απευθύνεται σε μόνιμα μέλη του προσωπικού του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου περιλαμβανομένων των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οποία έχουν υπηρεσία τουλάχιστον πέντε έτη και αφυπηρετούν το 2022 και μετά.

Το ποσό αποζημίωσης υπολογίζεται στη βάση των ετών υπηρεσίας επί του ετήσιου μισθού και επί του συντελεστή ανάλογα με την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας του υπαλλήλου.

Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολειπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση.

Το μέγιστο ποσό της χαριστικής αποζημίωσης θα είναι €200.000.

Στα μέλη του προσωπικού που θα αποχωρήσουν βάσει του σχέδιου θα παρέχεται ασφάλεια ζωής για περίοδο δύο ετών και ιατροφαρμακευτική κάλυψη από το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ για περίοδο επίσης δύο ετών.

Του Λεύκου Χρίστου