You are here

Γρίφος το σχέδιο εξόδου της Τρ. Κύπρου

18/10/2019 07:03

Λύνεται σήμερα ο γρίφος για το πόσοι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου έχουν πατήσει το κουμπί της εθελούσιας εξόδου αφού, η διεύθυνση του συγκροτήματος, δεν επέτρεψε όλες αυτές τις 15 μέρες ισχύς του σχεδίου, οποιαδήποτε διαρροή του αριθμού εκείνων που έχουν αποδεχθεί εθελούσια έξοδο.

Πηγή της διοίκησης της BOCH, δήλωσε στη StockWatch ότι οι ενδείξεις πείθουν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που έχει πατήσει το κουμπί εξόδου είναι ικανοποιητικός.

Απέφυγε να προσδιορίσει τι θεωρεί η Τράπεζα ικανοποιητικό αριθμό, αλλά αυτό που έχει γίνει γνωστό από την πρώτη μέρα εξαγγελίας του σχεδίου, είναι ότι η διοίκηση θα είναι ικανοποιημένη να αποδεχθούν το σχέδιο τουλάχιστον 400 υπάλληλοι.

Άλλες πηγές της τράπεζας, των οποίων η πληροφόρηση συνάδει με αυτή που έχει η ηγεσία της ΕΤΥΚ, είναι ότι μέχρι χθες το απόγευμα είχαν πατήσει το κουμπί της εθελοντικής εξόδου γύρω στα 250 άτομα.

Επίσημα η τράπεζα δεν θέλησε να σχολιάσει κατά πόσο ισχύει ή όχι αυτός ο αριθμός, ωστόσο, ανώτατο στέλεχος της κατέστησε σαφές στη StockWatch ότι δεν πρόκειται να παραταθεί η προθεσμία ισχύς του σχεδίου η οποία λήγει σήμερα στις 3 μμ ανεξάρτητα, όπως είπε, πόσοι από το προσωπικό δήλωσαν να αποχωρήσουν.

Επεσήμανε ότι με βάση την άτυπη πρακτική που έχει παρατηρηθεί σε όλα τα σχέδια εθελούσιας εξόδου που κυκλοφόρησε κατά καιρούς η τράπεζα, πάντα την τελευταία μέρα εκδηλώνεται μία δυναμική ως προς την αποδοχή του σχεδίου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί και σήμερα.

Το ανώτατο στέλεχος της τράπεζας επιβεβαίωσε τις πρόσφατες διαρροές από πλευράς διεύθυνσης, ότι δεν θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου με μέγιστη χαριστική αποζημίωση, ύψους €200 χιλ. και ότι μετά το σχέδιο θα προχωρήσει σε γενική αναδιάρθρωση της οργανικής δομής.

Σημείωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς το προσωπικό σε σχέση με την αναδιάρθρωση της οργανικής δομής.

Υποστήριξε ότι με βάση τα αρχικά πλάνα που έχουν καταρτιστεί, κάποια τμήματα ενδέχεται να καταργηθούν, κυρίως λόγω της πλήρους υιοθέτησης και εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας.

Διευκρίνισε ότι με βάση τον αριθμό των υπαλλήλων που θα πατήσουν το κουμπί της εθελούσιας εξόδου, θα εξαρτηθεί και το εύρος της αναδιάρθρωσης που θα ακολουθήσει στην οργανική δομή της τράπεζας.

Τα δύο αυτά θέματα, αποτέλεσαν άλλωστε, την προμετωπίδα των επιχειρημάτων που πρότασσε η υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού σε μερίδα υπαλλήλων οι οποίοι σήμερα εκτελούν καθήκοντα σε τμήματα τα οποία είναι στα πλάνα της τράπεζας για πλήρη κατάργηση, προκειμένου να ενθαρρυνθούν να πατήσουν το κουμπί της εξόδου.

Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΤΥΚ, αλλά η τράπεζα δεν το έχει διαψεύσει, οι υπάλληλοι που θα αποδεχθούν το εθελούσιο σχέδιο θα πάρουν πέραν της χαριστικής τους αποζημίωσης και €1500 επιπρόσθετο ποσό το οποίο αντιστοιχεί με το μέσο όρο της αναδρομικής καταβολής της ετήσιας προσαύξησης.

Του Λεύκου Χρίστου