You are here

Και η προσαύξηση στο σχέδιο εθελούσιας Alpha

12/10/2020 13:27

Για το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στην Alpha Bank, ενημερώνει  με εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, μέσα σο  πλαίσιο της απόφασης της διοίκησης της τράπεζας για περιορισμό του κόστους της Τράπεζας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιβίωσης της στην Κύπρο επιθυμεί τη μείωση του αριθμού του προσωπικού και συνεπώς του κόστους.

Με βάσει την έκφραση αυτής της επιθυμίας της Διοίκησης της Τράπεζας έγιναν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης και της ηγεσίας της ΕΤΥΚ όπου αναλύθηκε η «ανάγκη» μείωσης του προσωπικού.

«Η Οργάνωσή μας ουδέποτε απέκλεισε την πρόθεση οποιασδήποτε Τράπεζας για Σχέδιο Εθελούσιας εξόδου αλλά πάντοτε προσπαθούσε να διαφυλάξει/εξασφαλίσει τα απαραίτητα που θα κατοχυρώνουν το Εθελοντικό του Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης, ενώ συνάμα έδινε σημασία και στους συντελεστές «αποζημίωσης» και ιδιαίτερα το μάξιμουμ του ποσού που θα περιλαμβάνει το Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης», τονίζεται.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, η Οργάνωση  διασφάλισε/αύξησε το μέγιστο ποσό «αποζημίωσης» στις €200,000 που είναι στο επίπεδο του καλύτερου σχεδίου της τελευταίας δεκαετίας και ιδιαίτερα αποκτά ξεχωριστή σημασία αν λάβουμε υπ’ όψιν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας σήμερα.

Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία όπως πάντοτε στο ότι η μορφή του σχεδίου θα είναι εθελοντική και όχι εξαναγκασμός και πολύ περισσότερο η Τράπεζα δεσμεύτηκε να λειτουργήσει με αξιοκρατία και διαφάνεια που διασφαλίζει το σεβασμό στο προσωπικό της.

Για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην Alpha Bank έγραψε το πρωί η StockWatch.

Τέλος, η ΕΤΥΚ ενημερώνει ότι μετά από πιέσεις της ΕΤΥΚ, η Τράπεζα άμεσα και αναδρομικά από 01/01/20 θα παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση σ’ όλο το προσωπικό της με βάσει και την τελευταία συμφωνία ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου.

Με βάσει τη συμφωνία αυτή ο κάθε εργαζόμενος θα πάρει συνολική ετήσια προσαύξηση €115.

Η ρύθμιση αυτή ευνοεί πιο πολύ τους χαμηλά αμειβόμενους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το συνολικό μισθό κάθε υπαλλήλου κατά €1,500 ετησίως γεγονός που θα επηρεάσει και το ποσό που δικαιούται ο κάθε συνάδελφος με βάσει το Εθελοντικό Σχέδιο Αφυπηρέτησης.