You are here

Καζάνι που βράζει η ΚΕΔΙΠΕΣ

27/01/2022 07:29

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται εκ νέου οι εργασιακές σχέσεις εντός της  ΚΕΔΙΠΕΣ καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεσπάσει μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης και των συντεχνιών ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΕΤΥΚ, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του αριθμού του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, οι  τρείς συντεχνίες απέρριψαν τα ευρήματα της επικαιροποιημένης  μελέτης  ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, που τους επιδόθηκε από τη διοίκηση, σύμφωνα με την οποία, αναδεικνύεται η ανάγκη κατάργησης 76 θέσεων εργασίας.

Η μελέτη των εμπειρογνωμόνων λαμβάνει υπόψη τα υφιστάμενα δεδομένα που επικρατούν στην ΚΕΔΙΠΕΣ καθώς και την προοπτική να μετεξελιχθεί σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (bad bank).

Η άρνηση των συντεχνιών να αποδεχθούν ουσιαστική συζήτηση επί της μελέτης των εμπειρογνωμόνων, φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια την απόφαση του ΔΣ της εταιρείας που έτυχε και της έγκρισης του ΥΠΟΙΚ, να ενεργοποιήσει το σχέδιο Β, το οποίο παραπέμπει σε πλεονασμούς.

Εκπρόσωποι των συντεχνιών ανέφεραν στη StockWatch  ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν ως λύση για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΚΕΔΙΠΕΣ τους πλεονασμούς.

Υποστήριξαν ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει σημειώσει σημαντική εξοικονόμηση στο μισθολόγιο της αν ληφθεί υπόψη ότι, έφυγαν εθελούσια 58 υπάλληλοι και ότι η κρατική εταιρεία κατάφερε να μειώσει σημαντικά το εργατικό της  κόστος.

Επιπρόσθετα ανέφεραν ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ είχε υποχρέωση να απορροφήσει τους 120 πρώην υπαλλήλους του Συνεργατισμού, οι οποίοι αποδέχθηκαν να λάβουν αποζημίωση για τα έτη υπηρεσίας τους στο Συνεργατισμό και απεμπόλησαν το δικαίωμα επιστροφής τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Ο στόχος που είχε θέσει η διοίκηση της εταιρείας ήταν να αποχωρήσουν μέσω του σχεδίου εθελούσιας εξόδου μεταξύ 100- 130 μέλη του προσωπικού.

Η αποτυχία του σχεδίου, κατά την εργοδοτική πλευρά, γέννησε την ανάγκη να ζητήσει μελέτη ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει τις ανάγκες σε προσωπικό της εταιρείας.

Πριν από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου η ΚΕΔΙΠΕΣ εργοδοτούσε 390 υπαλλήλους.

Η αποχώρηση των 58 υπαλλήλων, σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων, δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα του αυξημένου λειτουργικού κόστους της εταιρείας το οποίο δεν συνάδει με τις συστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Το αρμόδιο σώμα της ΕΕ για να εγκρίνει το αίτημα της ΚΕΔΙΠΕΣ για μετεξέλιξη της σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, θέτει ως ένα βασικό όρο την ανάγκη η εταιρεία να  μειώσει κάθετα το λειτουργικό της κόστος.

Σημειώνεται ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί για να ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ ΚΕΔΙΠΕΣ και συντεχνιών είναι 75 μέρες.

Η επικαιροποιημένη μελέτη των εμπειρογνωμόνων δόθηκε στις συντεχνίες αρχές Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΟΙΚ είχε ταχθεί υπέρ των ενεργειών του ΔΣ ΚΕΔΙΠΕΣ και προς την κατεύθυνση αυτή εξέδωσε δύο σχετικές ανακοινώσεις στηρίζοντας τους χειρισμούς της διοίκησης.

Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ είχε υποστηρίξει ότι κρατική εταιρεία δεν μπορεί να εργοδοτήσει πέραν των 260 υπαλλήλων.

Στο ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ συμμετέχει ένας εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ  καθώς το κράτος κατέχει το 99% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Του Λεύκου Χρίστου