You are here

ΚΕΔΙΠΕΣ: Ανανέωση σύμβασης με ετήσιο κόστος €500 χιλ.

15/03/2023 07:07

Από τριάντα σελίδες αποτελείται η πρώτη συλλογική σύμβαση που συνομολόγησε η ΕΤΥΚ με την ΚΕΔΙΠΕΣ, την κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας.

Η συλλογική σύμβαση που θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα είναι διάρκειας πέντε ετών, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και θα έχει κόστος 2% πάνω στο συνολικό μισθολόγιο του προσωπικού το οποίο μεταφράζεται σε €500 χιλ. το χρόνο, σύνολο €2.5 εκατ.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, που έχει υπογράψει ξεχωριστή συλλογική σύμβαση με τα μέλη των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, είναι δεσμευμένη με ρήτρα που περιέχεται στη συμφωνία με τις δύο εν λόγω συντεχνίες, να δώσει αντισταθμιστικά ωφελήματα στην περίπτωση που θα ικανοποιηθούν οικονομικά ή άλλα παρεμφερή ωφελήματα στα μέλη της ΕΤΥΚ.

Ο Λάμπρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων με την ΕΤΥΚ συμφωνήθηκε η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και διατηρείται με αυτόν τον τρόπο η εργατική ειρήνη στην κρατική εταιρεία η οποία καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του κοινωνικού μέτρου Ενοίκιο έναντι Δόσης.

Σε παρατήρηση της StockWatch κατά πόσο το ετήσιο κόστος που συνεπάγεται από τα ωφελήματα και τις αυτόματες μισθολογικές αυξήσεις της συλλογικής σύμβασης συνάδουν με την επισήμανση που είχε διατυπωθεί από τον Λάμπρο Παπαλαμπριανό, Οικονομικό Διευθυντή της ΚΕΔΙΠΕΣ, ότι το εργατικό κόστος της εταιρείας αποτελεί μία εκ των προκλήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στο σύνολο της η συλλογική σύμβαση είναι αρκετά καλή και για τα δύο μέρη και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της εταιρείας.

Εξοικονόμηση €3,5 εκατ. από επαναφορά μισθών

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ επεσήμανε ότι η εργοδοτική πλευρά κατάφερε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τη συντεχνία όπως η επαναφορά των μισθών που είχαν αποκοπεί στη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης ξεκινήσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2020 και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όπως έγινε με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι αυτή η παράμετρος της πρόνοιας στη συλλογική σύμβαση, θα αποφέρει στην ΚΕΔΙΠΕΣ εξοικονόμηση κοντά στα €3,5 εκατ., περιλαμβανομένου του ταμείου προνοίας.

Οι κυριότερες πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης

Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση ετήσιων αυτόματων προσαυξήσεων καθώς και την καταβολή της ΑΤΑ, στο 50% το χρόνο, όπως προβλέπει η μεταβατική συμφωνία που πέτυχαν το 2017 η ΣΕΚ και η ΠΕΟ.

Προβλέπεται επίσης και ελάχιστη προσαύξηση για τους χαμηλόμισθους €75 το χρόνο.

Όλοι οι υπάλληλοι των πρώην συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων θα τοποθετηθούν σε μισθολογικές κλίμακες στη βάση της συμφωνίας που προβλέπει η σύμβαση για τα μέλη της ΣΕΚ και της ΠΕΟ.

Η παραχώρηση ετήσιων αδειών και αδειών για λόγους υγείας εμπίπτουν στις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν για όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.

Συμφωνήθηκε η παραχώρηση άδειας με απολαβές για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς και η ενσωμάτωση στη συλλογική σύμβαση των επιδομάτων μητρότητας και πατρότητας.

Στους ταμίες θα παραχωρείται ειδικό επίδομα.

Οι αργίες θα εφαρμόζονται στη βάση των καθιερωμένων δημόσιων αργιών όπως ισχύουν στο δημόσιο και στον τραπεζικό τομέα.

Καθιερώνεται σύστημα αξιολόγησης και κριτηρίων για προαγωγές του προσωπικού.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ θα επιδοτεί το επιτόκιο για τις πιστωτικές διευκολύνσεις που συνάπτουν οι υπάλληλοι μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων.

Υιοθετείται επίσης το ευέλικτο ωράριο όπως και για όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Η συντριπτική πλειονότητα των ωφελημάτων που απορρέει από τη συλλογική σύμβαση είναι αντιγραφή των όσων ισχύουν για τα μέλη του προσωπικού των τραπεζών.

Ωστόσο, όπως και ο υπόλοιπος τραπεζικός τομέας η ΚΕΔΙΠΕΣ που καταβάλλει με βάση το νόμο 2,90% για το ΓεΣΥ αποδέχθηκε να καταβάλλει εισφορές 2,5% στο ταμείο υγείας των μελών της συντεχνίας καθώς και στο συμπληρωματικό συνεργατικό ταμείο υγείας  1,10%.

Συμπληρωματικό ταμείο υγείας, πέραν του ΓεΣΥ, απολαμβάνουν και οι ημικρατικοί υπάλληλοι.

Πάντως, τα δύο μέρη συμφώνησαν εντός του 2023 να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ενδεχόμενη μείωση της συνεισφοράς του εργοδότη στο ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, με βάση τη συλλογική σύμβαση, θα καταβάλλει 9% ταμείο προνοίας επί του συνολικού ποσού και επιπρόσθετα θα καταβάλλει και 0,5% στο ταμείο ευημερίας του προσωπικού.

Επίσης η εταιρεία θα παρέχει στο προσωπικό της ασφάλεια ζωής και αποζημίωση για μόνιμη ή μερική ανικανότητα.

Συμφωνήθηκε η παραχώρηση επιπρόσθετων προσαυξήσεων στους υπαλλήλους που είχαν αποκτήσει πτυχίο ή δίπλωμα πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Σε ότι αφορά τα οδοιπορικά, έχει συμφωνηθεί όπως το υφιστάμενο ποσό που λαμβάνουν οι υπάλληλοι, ως σταθερό επίδομα, ενσωματωθεί στο βασικό τους μισθό και κατ΄ επέκταση να λαμβάνουν επί του ποσού αυτού και ΑΤΑ καθώς και όλων των υπόλοιπων εισφορών για τα διάφορα ταμεία.

Του Λεύκου Χρίστου