You are here

Κοντά σε αυξήσεις μισθών στην Ελληνική

25/02/2021 07:02

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, με κύρια αιτήματα την επαναφορά των αποκοπών των μισθών εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης του 2013 και της εξομοίωσης των όρων εργοδότησης των υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ που μεταφέρθηκαν στην ΗΒ.

Την ίδια ώρα, διοικήσεις τραπεζών χαράσσουν νέα πολιτική σε ότι αφορά τη συγκράτηση και κατ’ επέκταση μείωση του εργατικού κόστους στον τραπεζικό τομέα καθώς, όπως επισημαίνουν, οι ετήσιες οριζόντιες προσαυξήσεις, οι γενικές αυξήσεις που παραχωρούνται από την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και τα επιμέρους ωφελήματα, αποτελούν τη μεγαλύτερη δαπάνη των τραπεζών.

Ανώτατα στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που μίλησαν στη StockWatch υποστήριξαν ότι οι αντοχές των τραπεζών σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών έχουν εξαντληθεί.

Σημείωσαν ενδεικτικά ότι για κάθε ένα ευρώ κέρδους των τραπεζών, το 75% αποδίδεται στο εργατικό κόστος.

Επίσημη πηγή της Ελληνικής Τράπεζας, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΥΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έληξε τέλος Δεκεμβρίου του 2019, «είναι σε εξέλιξη και σε καλό δρόμο».

Εκτίμησε ότι ο διάλογος που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο μερών είναι εποικοδομητικός και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι θετικές.

Στόχος, πρόσθεσε, είναι το κοινό συμφέρον του οργανισμού και του προσωπικού.

Ηγεσία της ΕΤΥΚ, δεν ήταν διαθέσιμη για δηλώσεις, ωστόσο, στέλεχος της παρέπεμψε στην τελευταία εγκύκλιο της οργάνωσης με βάση την οποία η συντεχνία προειδοποίησε την Ελληνική Τράπεζα ότι δεν θα υπογράψει συλλογική σύμβαση, χωρίς την ένταξη όλων των εργαζομένων, περιλαμβανομένων και αυτών της πρώην ΣΚΤ, στις μισθολογικές κλίμακες της ΕΤΥΚ.

Η διεύθυνση της τράπεζας θα συνεχίσει το διάλογο για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ καθώς ένα μέρος των υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ συνεχίζουν να είναι στις τάξεις των δύο συντεχνιών.

ΣΕΚ και ΠΕΟ, θέτουν ως προμετωπίδα των διεκδικήσεων τους από την πρώτη μέρα της μεταφοράς των μελών της στην Ελληνική από την πρώην ΣΚΤ, την ένταξη τους στις μισθολογικές κλίμακες που απορρέουν από τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις.

Υπό μάλης οι τράπεζες με νέα σχέδια εξόδου

Στις πλείστες των τραπεζών, οι σχεδιασμοί για την εκπόνηση σχεδίων εθελούσιας εξόδου συνεχίζονται και εκτιμάται από μέλη του συνδέσμου τραπεζών ότι εντός του έτους θα υπάρξουν διαδοχικές εθελούσιες αποχωρήσεις με γενναιόδωρες αποζημιώσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου μιλώντας χθες με την ευκαιρία των οικονομικών αποτελεσμάτων της BOCH και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο.

Είπε συγκεκριμένα ότι η μείωση του κόστους είναι βασική προτεραιότητα, επισημαίνοντας ότι «όσο επενδύουμε σε ψηφιακές τεχνολογίες, η ανάγκη είναι πιο επιτακτική».

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση μέχρι στιγμής, είναι πάντοτε στις στρατηγικές επιλογές μας, κάτι που μελετούμε για τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020, δύο τράπεζες εκπόνησαν σχέδια εθελούσιας εξόδου. 

 Την αρχή είχε κάνει η Αlpha Bank. Μέσω του σχεδίου της έφυγαν 182 υπάλληλοι και ακολούθησε η AstroBank από την οποία αποχώρησαν εθελούσια περίπου 100 άτομα. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε για πρώτη φορά σε στοχευμένο σχέδιο εξόδου που απευθύνθηκε σε περίπου 100 άτομα. Τελικά το αποδέχθηκαν μόνο 30 εργαζόμενοι.  

Του Λεύκου Χρίστου