You are here

Μεγάλες μάχες το 2019 για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

18/01/2019 07:05

Εκρηκτικό προμηνύεται ότι θα να είναι το εργασιακό περιβάλλον στους κυριότερους τομείς της οικονομίας το 2019 καθώς, για πρώτη φορά μετά την οικονομική και τραπεζική κρίση του 2013, το συνδικαλιστικό κίνημα επανέρχεται δριμύτερο στο πλαίσιο της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Την αρχή για επαναφορά των μισθών πριν από την κρίση του 2013 αποδέχτηκε πρώτος, ο μεγαλύτερος εργοδότης που είναι το κράτος με τη συμφωνία πλαίσιο, βάσει της οποίας άρχισε η σταδιακή μείωση των αποκοπών που είχαν επιβληθεί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το κράτος μπήκε μπροστά και στην επαναφορά των ετήσιων προσαυξήσεων, που δίδονται αυτόματα αναλόγως ετών υπηρεσίας.

Τέλος του περασμένου χρόνου έληξαν οι συλλογικές συμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, στις ασφαλιστικές εταιρείες των τραπεζών και στις μονάδες αφαλάτωσης.

Επιπρόσθετα, οι συντεχνίες αξιώνουν επαναφορά των αποκοπών ύψους 14% που είχαν επιβληθεί στην οικοδομική βιομηχανία και ζητούν εδώ και τώρα ανανέωση της συλλογικής σύμβασης η οποία έχει λήξει από το 2015.

Στο λιμάνι Λεμεσού οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και μετά από παρέμβαση της υπουργού εργασίας η πολύμηνη εργατική διαφορά παραπέμφθηκε σε διαιτησία.

Μισθολογικές αυξήσεις και αύξηση επιδομάτων που κοστολογούνται πέραν του 8%, οι συντεχνίες διεκδικούν και για τους εργαζόμενους στις μονάδες αφαλάτωσης.

Μυρίζει μπαρούτι στον τραπεζικό τομέα

Μετά την τραπεζική κρίση εξαιτίας των δραματικών γεγονότων του Μαρτίου του 2013 η ΕΤΥΚ επανέρχεται και ζητά στο πλαίσιο της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων που έληξαν στις περασμένου Δεκεμβρίου, επαναφορά των αποκοπών που είχαν επιβληθεί στους μισθούς των εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα.

Στις δύο συστημικές τράπεζες  δηλαδή στην Τρ. Κύπρου και στην Ελληνική, το ύψος των αποκοπών υπολογίζονται στο 15% ενώ το ύψος των αποκοπών στις υπόλοιπες τράπεζες κυμαίνεται μεταξύ 10% και 12%.

Η συντεχνία διεκδικεί επίσης, περαιτέρω αυξήσεις για τους χαμηλόμισθους, συμμετοχή στα ΔΣ των τραπεζών, σεβασμό στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων ειδικότερα σε ότι αφορά την καταβολή της ΑΤΑ και των προσαυξήσεων και εκσυγχρονισμού του συστήματος προαγωγών.

Οι τράπεζες, ξεχωριστά η κάθε μια από τις υπόλοιπες θα κατέλθουν στις διαπραγματεύσεις χωρίς την ενίσχυση αυτή τη φορά του εργοδοτικού συνδέσμου τραπεζών.

Ωστόσο, οι πλείστες τράπεζες φαίνεται να κινούνται στην ίδια γραμμή αντιμετώπισης της ΕΤΥΚ και οι επικείμενες μεταξύ τους διαπραγματεύσεις αναμένονται να είναι σκληρές δεδομένων των αιτημάτων που οι τράπεζες προτίθενται να θέσουν.

Όπως έχει διαρρεύσει όλες σχεδόν οι τράπεζες με προμετωπίδα την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική θα θέσουν θέμα κατάργησης των αυτόματων αυξήσεων, όπως είναι η ΑΤΑ και οι προσαυξήσεις.

Επιπρόσθετα θα τεθεί επί τάπητος από τις τράπεζες η αλλαγή του  συστήματος προαγωγών στην αρχή της αποδοτικότητας και ικανότητας ως κίνητρα για τους παραγωγικούς υπαλλήλους παρακάμπτοντας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες την αρχαιότητα ως το βασικό κριτήριο.

Η ΕΤΥΚ, έχει διαμηνύσει προς την εργοδοτική πλευρά ότι οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης των υφιστάμενων συλλογικών συμβάσεων θα σημάνει τύμπανα πολέμου.

Οι τράπεζες φαίνονται διατεθειμένες να δώσουν τη μάχη αυτή τη φορά, αφού είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση του εργατικού κόστους.

Το στίγμα της σκληρής γραμμής που εκτιμάται ότι θα κρατήσουν οι τράπεζες το έδωσε η ΟΕΒ η οποία τόνισε ότι οι αντοχές των τραπεζών σε ότι αφορά την αύξηση του εργατικού κόστους έχουν εξαντληθεί.

Τόνισε μάλιστα ότι αν η ΕΤΥΚ επιλέξει τη σύγκρουση θα την έχει, χωρίς μέχρι σήμερα οι τράπεζες να διαχωρίσουν τη θέση τους έναντι της προειδοποίησης της ομοσπονδίας εργοδοτών.

Επαναφορά μισθών και αποκοπών και στις κατασκευές

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία εκκρεμεί από το 2015 με τις συντεχνίες και τους εργολάβους  να συζητούν επί τέσσερα χρόνια χωρίς να επέλθει λύση.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης τα δύο μέρη είχαν αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση.

Ωστόσο, έφτασε η ώρα της κρίσης μετά που οι εργολάβοι απέρριψαν την μεταξύ τους καταρχήν συμφωνία που αφορούσε  τη νομοθετική ρύθμιση πέντε σημείων της συλλογικής σύμβασης που ήταν:

Tα ωράρια, οι υπερωρίες, οι γιορτές και οι αργίες, το φιλοδώρημα και οι μισθοί πρόσληψης.

Παράλληλη υπήρξε και καταρχήν συμφωνία για εκσυγχρονισμό της σύμβασης με βάση τα σημερινά δεδομένα με την προϋπόθεση να ανανεωθεί η υφιστάμενη συλλογική σύμβαση για ένα ακόμη χρόνο.

Ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο η γενική συνέλευση των εργολάβων δεν ενέκρινε την κατάληξη αυτής της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν αναλάβει ότι θα περνούσε  η πρόταση από τις συνελεύσεις των μελών τους.

Οι συντεχνίες με αφορμή αυτή την αρνητική εξέλιξη επανήλθαν με αίτημα την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης η οποία έχει λήξει το 2015.

Με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλει διεκδικούν άρση των αποκοπών που είχαν επιβληθεί από το 2013 τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα το ύψος των οποίων είχε ανέλθει στο 14%.

Αυξήσεις μισθών επιδομάτων στα ξενοδοχεία

Στις 8 Ιανουαρίου οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ απέστειλαν προς τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΣΤΕΚ σειρά οικονομικών αιτημάτων το κόστος των οποίων ανέρχεται πέραν του 10%.

Μεταξύ άλλων οι συντεχνίες αξιώνουν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 4% και αύξηση επιδομάτων που παραχωρούνται για τις εορτές και αργίες.

Ζητούν αύξηση της συνεισφοράς του εργοδότη στο ταμείο προνοίας, από 5% σε 10%.

Σε ότι αφορά την εργασία κατά τις Κυριακές οι εργαζόμενοι αξιώνουν αύξηση του επιδόματος κατά 50% ενώ διεκδικούν και πασχαλινό επίδομα ίσο με το 30% του μηνιαίου μισθού (ΑΤΑ συν βασικός).

Του Λεύκου Χρίστου