You are here

Ο. Gatzke: Στο τραπέζι οι πλεονασμοί

21/04/2022 11:33

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας Oliver Gatzke έριξε σήμερα το γάντι στην ΕΤΥΚ, δηλώνοντας ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη συντεχνιακή πλευρά,  είναι πλέον και το ενδεχόμενο των πλεονασμών.

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας και ερωτηθείς αν η τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε σχέδιο εθελούσιας εξόδου ή σε πλεονασμούς, ο κ. Γκάτζκε, είπε ότι το επιχειρηματικό πλάνο της τράπεζας προβλέπει κάτι τέτοιο και πως σε πρώτο στάδιο εκτιμάται ότι θα υπάρξει αποχώρηση περίπου 300 -350 υπαλλήλων.

Πρόσθεσε πως κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του ΥΠΕΡΓ το επιχειρηματικό πλάνο, σε σχέση με το μετασχηματισμό της ΗΒ.

Το πλάνο αυτό , είπε, θα προβλέπει  μεταξύ άλλων τη μείωση του αριθμού του προσωπικού, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν πλεονασμοί.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, διευκρίνισε ότι η διαδικασία των πλεονασμών θα καταστεί αναπόφευκτη, αν δεν συνομολογηθεί μια συλλογική σύμβαση η οποία θα λαμβάνει  σοβαρά υπόψη το δείκτη εσόδων και εξόδων της τράπεζας, το ποσοστό των μισθολογικών απαιτήσεων και  δεδομένου ότι θα απαλλαγεί η ΗΒ «από την απηρχαιωμένη πρακτική των οριζόντιων προσαυξήσεων».

«Εάν δεν υιοθετηθεί μία προσέγγιση  που να παραπέμπει σε πιο ορθολογικές αυξήσεις μισθών στο μέλλον η τράπεζα δεν θα έχει ενώπιον της πολλές επιλογές. Και μία από αυτές θα είναι σίγουρα οι πλεονασμοί» παρατήρησε.

Ασύμφορο το ποσό των αποζημιώσεων ύψους €200 χιλ.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η τράπεζα σε σχέδιο εθελούσιας εξόδου με χαριστικές αποζημιώσεις, ο CEO της ΗΒ, σημείωσε ότι η τράπεζα δεν θα μπορούσε να αναλάβει ένα βάρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να παραχωρήσει χαριστικές αποζημιώσεις του ύψους  των €200 χιλ.

Υποθετικά, ανέφερε ότι αν η ΗΒ προχωρήσει σε σχέδιο εθελούσιας εξόδου και ενδιαφερθούν να φύγουν 1000 υπάλληλοι το κόστος για την τράπεζα θα είναι τεράστιο καθώς ο οργανισμός, είπε, θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία του περίπου €150 εκατ.

Εξήγησε ότι αν κοιτάξεις κάποιος τι συμβαίνει σήμερα στον τραπεζικό τομέα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός προσωπικού και καταστημάτων και η βιομηχανία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ,  είπε, μειώνει και τον αριθμό των καταστημάτων και τον αριθμό του προσωπικού.

«Το εγχώριο  τραπεζικό σύστημα αλλάζει», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι οι κυπριακές τράπεζες είναι πέντε χρόνια πίσω σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ευρώπη σε ότι αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση των πελατών.

«Ο δείκτης κόστους έναντι εσόδων είναι πολύ ψηλός στην Κύπρο και αυτό εξηγείται διότι οι μισθοί στις τράπεζες αυξάνονται σταθερά χρόνο με το χρόνο» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι ασύμφορο για το τραπεζικό σύστημα να επωμίζεται κάθε χρόνο αυξήσεις μισθών γύρω στο 4,5% και φέτος με την αύξηση του πληθωρισμού θα κληθεί να καταβάλει 6% στις μηνιαίες απολαβές του προσωπικού.

Το έχουμε κάνει ξεκάθαρο  αυτό στη συντεχνία  και ότι στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να συζητήσουμε θέμα μισθοδοσίας για το μέλλον καθώς και αναθεώρηση των συνεισφορών  στα ταμεία υγείας, ευημερίας και ταμείου προνοίας.

Επεσήμανε ότι η τράπεζα καταβάλλει συνεισφορά  3,5%  στο ταμείο υγείας και την ίδια ώρα καταβάλλει και το ποσοστό του εργοδότη στο  ΓεΣΥ

«Αυτός ο μηχανισμός δεν μπορεί να δουλέψει» τόνισε.

Ο Γερμανός τραπεζίτης τάχθηκε ανεπιφύλακτα ενάντια στην πρακτική των οριζόντιων προσαυξήσεων, υποστηρίζοντας ότι η συμβατική αυτή υποχρέωση της τράπεζας αποτελεί κίνητρο για τους μη παραγωγικούς υπαλλήλους της και αντικίνητρο για τους παραγωγικούς.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι χειρισμοί του τυγχάνουν της έγκρισης του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας  τόνισε ότι οι όλοι χειρισμοί και ενέργειες του  σε ότι αφορά  τα εργασιακά ζητήματα στην Ελληνική, τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης των μελών της διοίκησης.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα, σημείωσε ότι έχει γνώση του ρίσκου που παίρνει εξαιτίας της μετωπικής του σύγκρουσης με τη συντεχνία, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή ώστε σταδιακά η τράπεζα να επανέλθει στην κερδοφορία.

Επεσήμανε ότι οι μέτοχοι της τράπεζας έχει από το 2013 δεν έλαβαν μέρισμα σε αντίθεση με το προσωπικό του οποίου οι μισθοί, όπως είπε,  αυξάνονται κάθε χρόνο.

«Βρισκόμαστε», πρόσθεσε , «στη διαδικασία της μεσολάβησης στο ΥΠΕΡΓ και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με τη συντεχνία.

«Ωστόσο, η ΕΤΥΚ, απειλεί την τράπεζα και εμένα προσωπικά  για ποινικά αδικήματα. Δεν ήρθα στην Κύπρο για να πάω φυλακή» είπε χαριτολογώντας. Υποστήριξε ότι η τράπεζα είναι κάτω από την απειλή απεργιακών μέτρων τη στιγμή που η τράπεζα, είπε, προσπαθεί να βρει λύσεις.

«Κάνουμε τη δουλειά μας για να βρούμε λύσεις. Προσπαθούμε να αναδιοργανώσουμε την τράπεζα για να μειώσει τα κόστη της», παρατήρησε ο κ. Gatzke.

Xρεώσεις σε καταθέσεις πέραν των €100 χιλ

Ο Αντώνης Ρούβας οικονομικός διευθυντής της ΗΒ στο πλαίσιο της παρουσίασης  και επεξήγησης των κυριότερων δεικτών της τράπεζας στη βάση των οικονομικών της αποτελεσμάτων ανέφερε ότι η ΗΒ  θα ξεκινήσει να χρεώνει καταθέσεις ιδιωτών που θα είναι  πέραν των €100.000

Η επιβολή αρνητικού επιτοκίου, είπε, θα ξεκινήσει για τα νοικοκυριά από τις αρχές Ιουνίου.

Θα ενημερωθούν σχετικά όλοι οι επηρεαζόμενοι πελάτες, είπε και πρόσθεσε, ότι οι επηρεαζόμενοι αντιστοιχούν σε 5% - 10% της καταθετικής βάσης της τράπεζας.

Επεσήμανε ότι η  τράπεζα θα προσφέρει εναλλακτική λύση στους επηρεαζόμενους πελάτες της να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε τακτής προθεσμίας ενός έτους ή να επιλέξουν τα επενδυτικά προϊόντα που προσφέρει η τράπεζα σε συνεργασία με τη Allianz.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα επιβάλλει ήδη αρνητικά επιτόκια σε καταθέσεις νομικών προσώπων πέραν των €50.000.

Του Λεύκου Χρίστου