You are here

O κύβος ερρίφθη στις τράπεζες για πλεονασμούς

05/07/2022 07:09

Ο κύβος ερρίφθη στον τραπεζικό κλάδο για το θέμα του πλεονασμού υπαλλήλων.

Κομβικό σημείο για την πρακτική στο σκέλος των εθελούσιων σχεδίων εξόδου που εφαρμόζεται στον τραπεζικό τομέα, αποτελεί η έμμεση πλην σαφώς χθεσινή αναφορά του Π. Νικολάου, του CEO της BOCH, ότι το σχέδιο εξόδου που κυκλοφόρησε χθες στο προσωπικό της τράπεζας, θα είναι το τελευταίο υπό τη μορφή που όλοι μέχρι σήμερα γνωρίζουν.

Δηλαδή, να έχει εθελούσιο χαρακτήρα και όχι υποχρεωτικό και στοχευμένο, να καταβάλλει ο εργοδότης αφορολόγητες αποζημιώσεις μέχρι και €200 χιλ. και να παραχωρεί επί μέρους ωφελήματα με επιπρόσθετο κόστος για τις τράπεζες.

Η γραπτή δήλωση του Π. Νικολάου προς το προσωπικό που συνόδευσε την ανακοίνωση για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, παραπέμπει ξεκάθαρα στην πρόθεση ότι τουλάχιστον η Τράπεζα Κύπρου δεν πρόκειται να εκπονεί στο μέλλον σχέδια εθελούσιας εξόδου με χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €200 χιλ.

Η εποχή της μορφής αυτής των σχεδίων πρόωρης αφυπηρέτησης στον τραπεζικό τομέα φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης.

Η αναφορά του CEO της BOCH ότι «η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε για τελευταία φορά να προσφέρει ένα ευρείας κλίμακας γενναιόδωρο σχέδιο εθελούσιας εξόδου με μέγιστο ποσό αποζημίωσης €200.000» επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που διατυπώνονταν εδώ και αρκετό καιρό από παράγοντες του τραπεζικού τομέα ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει μελλοντικά να επιλέξουν σχέδια μείωσης του εργατικού κόστους με πολύ πιο χαμηλές αποζημιώσεις και αν είναι δυνατό, μέσω και της νόμιμης διαδικασίας των πλεονασμών.

«Αν δεν επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση προσωπικού, δεν θα έχουμε πλέον άλλη επιλογή παρά να εξετάσουμε άλλες μεθόδους μείωσης τους αριθμού του προσωπικού περιλαμβανομένης και αυτής των πλεονασμών», τόνισε στη γραπτή του δήλωση ο Π. Νικολάου, καθιστώντας σαφές και υπονοώντας ότι η τράπεζα έκανε «έκπτωση» για τελευταία φορά αποδεχόμενη το αίτημα της συντεχνίας για εθελούσιο σχέδιο και με μέγιστη αφορολόγητη αποζημίωση μέχρι και €200 χιλ.

Σημειώνεται ότι αν τελικά επιτευχθεί ο στόχος του σχεδίου και αποχωρήσουν τουλάχιστον 500 μέλη του προσωπικού και δεδομένου ότι ο μέσος όρος αποζημιώσεων που θα παραχωρηθούν θα είναι €150 χιλ., το κόστος που θα επωμιστεί η Τράπεζα Κύπρου θα ανέλθει στα €75 εκατ. και μάλιστα σε μία έκρυθμη και αβέβαιη περίοδο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ήταν μέχρι χθες ανέφικτος στόχος

Ανώτατα στελέχη τραπεζών που κλήθηκαν από τη StockWatch να σχολιάσουν τις εξελίξεις στην BOCH, υπέδειξαν ότι ο Π. Νικολάου μέσα σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τη συντεχνία, κατάφερε αυτό που μέχρι χθες θεωρείτο ανέφικτος στόχος των τραπεζών.

Δηλαδή, πέτυχε, όπως σημείωσαν, να φέρει στο τραπέζι αυτό που διεκδικούν διοικήσεις τραπεζών ότι η μείωση του εργατικού κόστος σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν είναι μόνο η οδός των δαπανηρών σχεδίων εθελούσιας εξόδου.

Οι εκτιμήσεις αυτές καθώς και η αναφορά Νικολάου περί «τελευταίου σχεδίου εθελούσιας εξόδου», είναι ενδεικτική ενδεχομένως του τι θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερα παρόμοια σχέδια σε όλο τον εγχώριο τραπεζικό τομέα και όχι ασφαλώς μόνο στην Τράπεζα Κύπρου.

Η ΕΤΥΚ με χθεσινή εγκύκλιο της προς το προσωπικό κάνει μεταξύ άλλων το εξής σχόλιο:

«Αυτή η εξέλιξη είναι ιστορική και σημαδιακή έστω και αν η Τράπεζα Κύπρου μας δήλωνε ότι αυτό είναι το τελευταίο (σχέδιο) και δεν θα επαναληφθεί.

Η συντεχνία χαρακτηρίζει τη χθεσινή εξέλιξη στην Τράπεζα Κύπρου «ιστορική» εννοώντας προφανώς ότι σε αντίθεση με την Ελληνική Τράπεζα που προωθούσε σχέδιο πλεονασμών, η BOCH, δεν ακολούθησε μία τέτοια πορεία.

Ωστόσο, αφήνει ασχολίαστη την αναφορά ότι αν δεν πετύχει το στόχο του το σχέδιο, η Τράπεζα Κύπρου δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εξετάσει άλλες μεθόδους μείωσης του αριθμού του προσωπικού περιλαμβανομένης και αυτής των πλεονασμών.

Η Τράπεζα Κύπρου φαίνεται να έχει ρίξει το γάντι στη συντεχνία και την ίδια ώρα έδωσε τα μηνύματα και σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών.

Στο βάθος και η εργατική κρίση στην Ελληνική

Ενώπιον του τμήματος εργασιακών σχέσεων του ΥΠΕΡΓ εκκρεμούν δύο σημαντικές εργατικές διαφορές των συντεχνιών με την Ελληνική Τράπεζα.

Η μία αφορά στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και η άλλη στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου για το οποίο υπήρξαν και υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μερών λόγω της προειδοποίησης της διεύθυνσης της Ελληνικής ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι €200 χιλ.

Μάλιστα, η ΗΒ είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρούσε και στην επίδοση επιστολών για απολύσεις λόγω πλεονασμών.

Η θέση αυτή αποσύρθηκε από το τραπέζι ως όρος για να ξεκινήσουν μεσολαβητικές προσπάθειες από το ΥΠΕΡΓ για άρση των εργατικών διαφορών μεταξύ των δύο μερών.

Η ΕΤΥΚ στη χθεσινή της εγκύκλιο, παρά το γεγονός ότι οι διαφορές της με την ΗΒ βρίσκονται προς μεσολάβηση στο ΥΠΕΡΓ, εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση κατά της διεύθυνσης και της διοίκηση της τράπεζας

Χαρακτήρισε ετσιθελική, παράνομη και μη ανθρώπινη τη συμπεριφορά της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας που επιδιώκει, σε συνεργασία με τους συμβούλους της, όπως ισχυρίζεται, να καταργήσει τους θεσμούς και τις συμβάσεις εργασίας.

Του Λεύκου Χρίστου