You are here

Παρατείνεται η αγωνία για υπαλλήλους ΣΚΤ

10/07/2018 07:12

Παρατείνεται η αγωνία για τους υπαλλήλους του Συνεργατισμού που θα αποχωρήσουν με το σχέδιο εξόδου, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το ύψος των αποζημιώσεων συνεχίζονται.

Η σημερινή συνάντηση της ηγεσίας της Συνεργατικής με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με αντικείμενο τη διαβούλευση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου των 900 υπαλλήλων της ΣΚΤ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, τελικά ακυρώθηκε.

Οι συνδικαλιστές ευελπιστούν από την άλλη ότι θα διευθετηθεί νέα συνάντηση εντός της εβδομάδας και η ηγεσία της Συνεργατικής θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτιωμένες προτάσεις ώστε να τρέξει η διαδικασία εντός του χρονοδιαγράμματος στα μέσα Αυγούστου όπως συμφωνήθηκε στην περασμένη συνάντηση.

Με βάση επίσης τη συμφωνία εξαγοράς από την Ελληνική Τράπεζα της ΣΚΤ, θα πρέπει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγχώνευσης.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο γενικός γραμματέας της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης, «θα πρέπει να καταλήξουμε σύντομα ώστε να υπάρξει και ένα χρονικό περιθώριο τουλάχιστον 15 ημερών ώστε οι υπάλληλοι της Συνεργατικής που θα αποχωρήσουν βάσει του σχεδίου να μελετήσουν και να λάβουν τις αποφάσεις τους».

Επανέλαβε επίσης ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα πρέπει να είναι ελκυστικό ώστε να το αποδεχθεί όσον το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός υπαλλήλων.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ συμφώνησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ότι η ηγεσία της Συνεργατικής στην επόμενη συνάντηση θα θέσει στο τραπέζι της διαβούλευσης ελκυστικές προτάσεις για να καταλήξουν στις τελικές πρόνοιες του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι η βουλή στην ολομέλεια της Κυριακής υπερψήφισε τόσο την κρατική εγγύηση προς την Ελληνική Τράπεζα όσον και τα νομοσχέδια ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η βουλή έδωσε επίσης θετική ψήφο στις προτάσεις νόμου που ρυθμίζουν το ενδιάμεσο καθεστώς της ΣΚΤ από τη στιγμή της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της μέχρι τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων της και την παροχή ρευστότητας στη ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα μέχρι την απορρόφηση των εργασιών της.

Στο πλαίσιο αυτό το παραιτηθέν διοικητικό συμβούλιο παραμένει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Της Ηρώς Ευθυμίου