You are here

Πλεονασμοί: Κρούουν κίνδυνο παναπεργίας στις τράπεζες

09/05/2022 07:23

Η διαδικασία του πλεονάζοντος προσωπικού στον τραπεζικό τομέα, είναι πλέον στο τραπέζι και διακυβεύει, από τη μία, να κλονίσει την επί δεκαετίες πρακτική και όχι συμβατική μονιμότητα των υπαλλήλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και από την άλλη, την εργατική ειρήνη στις τράπεζες.

Οι επιστολές της Ελληνικής Τράπεζας την περασμένη βδομάδα προς τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΕΤΥΚ ότι θα προχωρήσει με πλεονασμούς, για να εξυγιάνει το κόστος προσωπικού που αποτελεί, κατά την ΗΒ, μέρος του μετασχηματισμού της τράπεζας με στόχο να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της, έριξε λάδι στη φωτιά και η εργατική κρίση που υποβόσκει εδώ και τέσσερα χρόνια, προσλαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι τρείς συντεχνίες αντέδρασαν και κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τη διαδικασία των πλεονασμών, παρά μόνο, όπως τονίζουν, την καθιερωμένη πρακτική της μείωσης του αριθμού του προσωπικού μέσω ενός σχεδίου εθελούσιας εξόδου με αφορολόγητες αποζημιώσεις μέχρι και €200 χιλ.

Η ΕΤΥΚ που εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειονότητα των τραπεζικών υπαλλήλων, προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω και απειλεί με τη λήψη απεργιακών μέτρων σε όλο το τραπεζικό σύστημα, στην περίπτωση που η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε πλεονασμούς.

Σε πέντε βδομάδες θα εκδηλωθούν οι πλεονασμοί 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γνωρίζουν ότι με τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η Ελληνική Τράπεζα και η οποία συνάδει με τη σχετική πρόνοια της νομοθεσίας περί πλεονασμών, από την ημέρα που θα αποσταλεί σχετική επιστολή προς τις συντεχνίες και το υπουργείο Εργασίας, ο εργοδότης μπορεί με την πάροδο πέντε εβδομάδων να προχωρήσει σε πλεονασμούς.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λίστα, δεν υπάρχουν ονόματα, παρά μόνο η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας για μείωση του αριθμού του προσωπικού από 300 μέχρι 350 άτομα», σημείωσε πηγή της Ελληνικής Τράπεζας που ρωτήθηκε σχετικά από τη StockWatch.

Βάσει της νομοθεσίας η διαδικασία για τους πλεονασμούς προβλέπει όπως ο εργοδότης κοινοποιεί στο ΥΠΕΡΓ την πρόθεση του πέντε βδομάδες πριν από την ημερομηνία που προβλέπεται να τερματιστεί η απασχόληση των επηρεαζόμενων εργοδοτουμένων.

Η κοινοποίηση του εργοδότη στο ΥΠΕΡΓ περιλαμβάνει τον αριθμό των εργοδοτουμένων, οι οποίοι πιθανώς να απολυθούν ως πλεονάζοντες, την υπηρεσία από την οποία προέρχονται καθώς και τα ονόματα και τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις όπως επίσης και τους λόγους του πλεονασμού.

Η ΕΤΥΚ έχει καλέσει για τις 18 Μαΐου, επαρχιακές συνελεύσεις όλων των μελών της για να λάβει εν λευκώ εξουσιοδότηση και σε ότι αφορά τους περαιτέρω χειρισμούς και κυρίως σε σχέση με τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Η συντεχνία υποδεικνύει προς τα μέλη της ότι «οι προκλητικές ενέργειες της διοίκησης της ΗΒ θέτουν σε κίνδυνο όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους και ότι αν αφεθεί η τράπεζα να καταπατεί συμφωνίες και νόμους, θα τη μιμηθούν και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα»

«Εάν χαθεί η συνδικαλιστική μάχη στην ΗΒ και επικρατήσει η διαδικασία των πλεονασμών, τότε θα χαθεί ο πόλεμος σε όλο το τραπεζικό σύστημα και θα καταργηθεί η μονιμότητα του προσωπικού», ανέφεραν στη StockWatch στελέχη των συντεχνιών.

Στην αντίπερα όχθη, διευθυντικά στελέχη τραπεζών, δηλώσαν στη StockWatch ότι δεν προβλέπεται σε καμία συλλογική σύμβαση με τη συντεχνία η υποχρέωση του εργοδότη να προχωρεί μόνο σε σχέδια εθελούσιας εξόδου.

«Όπως όλοι οι οργανισμοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε πλεονασμούς στη βάση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι και οι τράπεζες νομιμοποιούνται να κάνουν πλεονασμούς, ανεξάρτητα εάν επί σειρά ετών δεν ακολουθούσαν μία τέτοια πρακτική», σημείωσαν τα ανώτατα τραπεζικά στελέχη.

Παραδέχθηκαν, ωστόσο, ότι στην καθιέρωση της πρακτικής των σχεδίων εθελούσιας εξόδου με χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €200 χιλ. συνέβαλαν διαχρονικά και οι εκάστοτε διευθύνσεις και διοικήσεις των τραπεζών, γεγονός το οποίο η συντεχνιακή πλευρά θεώρησε και θεωρεί ως «απόλυτο κεκτημένο».

Οι τράπεζες είναι οι μοναδικοί οργανισμοί στον ιδιωτικό τομέα που παρέχουν τέτοια σχέδια πρόωρης αφυπηρέτησης με αφορολόγητες αποζημιώσεις.

Το βάρος στη Ζέτα για την πρωτοφανή κρίση στις τράπεζες

Το θέμα των πλεονασμών στον τραπεζικό τομέα δεν περιορίζεται στην Ελληνική Τράπεζα.

Τον ασκό είχε ανοίξει από τον περασμένο Οκτώβριο η κρατική εταιρεία ΚΕΔΙΠΕΣ που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΣΚΤ.

Η διοίκηση της είχε προειδοποιήσει ότι αν αποτύγχανε το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, που απέτυχε τελικά, θα προχωρούσε σε πλεονασμούς.

Τη διαδικασία ανακοίνωσε επίσημα τον περασμένο Δεκέμβριο και έτυχε στήριξης από το ΥΠΟΙΚ.

Οι συντεχνίες αντέδρασαν και πάλι και προειδοποίησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η όλη εργατική διαφορά εκκρεμεί στο ΥΠΕΡΓ.

Το ΥΠΟΙΚ και η ΚΕΔΙΠΕΣ εδώ και αρκετές εβδομάδες τηρούν σιγή ιχθύος.

Οι πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι την εργασιακή αυτή κρίση όπως και αυτή στην Ελληνική θα τη χειριστεί η ίδια η Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπουργός εργασίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ουδείς από το ΥΠΕΡΓ περιλαμβανομένης και της κ. Αιμιλιανίδου δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, όταν ρωτήθηκαν από τη StockWatch.

Του Λεύκου Χρίστου