You are here

Πλήρης αποκατάσταση μισθών στην ΚΕΔΙΠΕΣ

09/07/2021 07:05

Πακέτο τριών προτάσεων υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη προς τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΕΤΥΚ, η διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ, το οποίο προβλέπει ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, σχέδιο εθελούσιας εξόδου και αποζημίωση στο προσωπικό της Αλταμίρα για τερματισμό του δικαιώματος του να επιστρέψει στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Βασικό άξονα που διέπει την πρόταση για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, αποτελεί η πλήρης αποκατάσταση των μισθών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2020.

Η χρονική διάρκεια της συλλογικής σύμβασης θα είναι 4ετής και θα περιλαμβάνει τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022.

Η σύμβαση έληξε τον Δεκέμβριο του 2019.

Όπως πληροφορείται η StockWatch, το οικονομικό κόστος για την ΚΕΔΙΠΕΣ, στην περίπτωση που οι συντεχνίες αποδεχθούν την πρόταση ως έχει  για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €5,3 εκ.

Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των μισθών ως αποτέλεσμα των αποκοπών 15% που είχαν επιβληθεί σε όλο το προσωπικό της πρώην ΣΚΤ,  εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης του 2013, των δραματικών γεγονότων από τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013 και της κρατικοποίησης της το ίδιο έτος.

Προστίθεται και η αύξηση της συνεισφοράς στο ταμείο προνοίας από 7% σε 9%, όπως επίσης και οι προσαυξήσεις που έχει παραχωρήσει η εργοδοτική πλευρά προς το προσωπικό  το 2019, το 2020 και το 2021.

«Θεωρούμε ότι το πακέτο προτάσεων που έχει δοθεί στις συντεχνίες είναι λογικό και μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της εταιρείας», περιορίστηκε να πει ο πρόεδρος του  του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρος Παπαδόπουλος, μιλώντας χθες στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το πρώτο τριμηνο του 2021.

Το ετήσιο μισθολογικό κόστος του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ, ανέρχεται στα €15 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, σημαντικό σημείο αναφοράς αποτελεί η απόφαση της διοίκησης να αποδεχθεί πρόταση των συντεχνιών για εναρμόνιση των όρων απασχόλησης του προσωπικού, το οποίο προέρχεται από διάφορα πρώην ΣΠΙ.

Η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης θα καλύπτει και το προσωπικό που έχει μεταφερθεί στην Αλταμίρα.

Ωστόσο, όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιστρέψει από την Αλταμίρα 90 άτομα τα οποία θα καταλάβουν οργανική θέση όπως προέβλεπε η συμφωνία μεταφοράς τους το 2016, από την πρώην ΣΚΤ στην Αλταμίρα.

Διευκρίνισε ότι το δικαίωμα των υπαλλήλων της Αλταμίρας για μελλοντική επιστροφή τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ θα αρθεί καθώς, όπως εξήγησε, οι σημερινές ανάγκες της εταιρείας δεν επιτρέπουν την παραγωγική αξιοποίηση των υπαλλήλων που εργοδοτούνται  από την Αλταμίρα.

Στο προσκήνιο, είπε ο κ.Παπαδόπουλος, υπάρχει η προοπτική όπως η ΚΕΔΙΠΕΣ, μετατραπεί σε εθνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management company).

Όσοι εκ των υπαλλήλων της Αλταμίρα παραμείνουν η ΚΕΔΙΠΕΣ, προτίθεται να τους δώσει κάποια αποζημίωση στη βάση των ετών εργοδότησης τους από την πρώην ΣΚΤ.

Η Αλταμίρα εργοδοτεί περίπου 170 τα οποία προήλθαν από την  ΣΚΤ.

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου και Αλταμίρα

Όπως είχε γράψει η StockWatch, το ΔΣ και η διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ εκπόνησαν σχέδιο εθελούσιας εξόδου, το οποίο όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάριος Παπαδόπουλος,  έχει ήδη κατατεθεί στον έφορο φορολογίας για έγκριση, με άμεσο στόχο την αποχώρηση 100-120 μελών του προσωπικού.

Το σχέδιο προβλέπει μέγιστη αποζημίωση μέχρι €180 χιλ., όπως και το προηγούμενο σχέδιο της ΣΚΤ το 2018.

Στόχος όλων, εργοδότη και συντεχνιών, είναι να δοθούν αφορολόγητες αποζημιώσεις, όπως είναι και η διαχρονική πρακτική που εφαρμόζεται σε παρόμοια σχέδια εθελούσιας αφυπηρέτησης στον τραπεζικό τομέα.

Το εν λόγω σχέδιο εξόδου επεκτείνεται και προς το υφιστάμενο προσωπικό της Αλταμίρα.

Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέρχεται στους 360.

Του Λεύκου Χρίστου