You are here

Προαγωγές με τη «σέσουλα» στην Κεντρική Τράπεζα

07/10/2020 07:27

Προαγωγές με τη «σέσουλα» και με βάση το υφιστάμενο οργανόγραμμα αναμένεται να γίνουν σύντομα στην Κεντρική Τράπεζα καθώς με βάση τις αξιολογήσεις των επικεφαλής των τμημάτων του οργανισμού υπολογίζεται ότι κοντά στο 1/3 των 400 υπαλλήλων της Τράπεζας θα προαχθούν.

Οι αξιολογήσεις των επικεφαλής των τμημάτων της ΚΤ έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να τεθούν ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου προς επικύρωση.

Με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς της τράπεζας το ΔΣ δεν έχει το δικαίωμα να καλέσει τους υποψήφιους για προαγωγή σε συνεντεύξεις, μία διαδικασία η οποία κατά τη νέα διοίκηση θα πρέπει να αλλάξει διότι όπως και στη δημόσια υπηρεσία έτσι και στην ΚΤ, επικρατεί το φαινόμενο οι προϊστάμενοι ή επικεφαλής και τμημάτων να αξιολογούν τους υφιστάμενους τους ως «εξαίρετους», πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Οι περίπου 100 προαγωγές θα συμβάλουν στην πλήρωση πολλών θέσεων που παραμένουν κενές.  Οι θέσεις υπάρχουν στο υφιστάμενο οργανόγραμμα της Κεντρικής, που εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια γίνεται προσπάθεια να αλλάξει.  Οι προαγωγές που θα δοθούν παγιώνουν τη δομή της Κεντρικής ως έχει, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν στα ανώτατα της δώματα για ουσιαστική αναδιάρθρωση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η StockWatch, υπάρχουν τμήματα στην ΚΤ που η διαδικασία των προαγωγών εκκρεμεί εδώ και μία δεκαετία.  Ωστόσο, οι πλείστες προαγωγές είχαν μπει στο «ψυγείο» εξαιτίας της παγοποίησης που ίσχυσε για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα μετά το 2011.

Στο διάστημα των περίπου 9 χρόνων που δεν έχουν γίνει προαγωγές στην ΚΤ, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων, κανένας εκ των διοικητών αυτής της χρονικής περιόδου δεν προχώρησε ουσιαστικά τις σχετικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα σημαντικές υπηρεσίες και τμήματα της εποπτικής αρχής να αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια σημαντικές διευθυντικές θέσεις παραμένουν απλήρωτες όπως είναι η θέση του ανώτερου διευθυντή εποπτείας, της διεύθυνσης εποπτείας, τους διευθυντή του τμήματος επιτόπιου ελέγχου και λειτουργών εκτός ΕΕΜ, του διευθυντή τμήματος οριζόντιων εποπτικών λειτουργών, του διευθυντή τμήματος πληροφορικής, του ανώτερου διευθυντή εργασιών του τμήματος χρηματοοικονομικών αγορών και η θέση του διευθυντή του γραφείου διαχείρισης κινδύνων.

Τον περασμένο Ιούνιο ο διοικητής της ΚΤ Κ. Ηροδότου και ευθύς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημικής κρίσης ανακοίνωσε εσωτερικές μετακινήσεις διευθυντικών στελεχών και αναδιάταξη των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο διοικητής οι νέες εσωτερικές ρυθμίσειςαποτελούν, ενδιάμεση λύση μέχρι την υλοποίηση μόνιμων διευθετήσεων.

Ειδικά για το θέμα των προαγωγών ο κ. Ηροδότου είχε εξηγήσει ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται στην όλη διαδικασία, είναι γιατί δεν είχαν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές εκθέσεις οι οποίες εκκρεμούσαν για μεγάλο αριθμό προηγούμενων ετών.

Στην ΚΤ εκκρεμεί από το 2015 και η αναδιάρθρωση της οργανικής δομής της, παρά την έγκριση των εκθέσεων διεθνών εμπειρογνωμόνων και την επικύρωση τους από το ΔΣ της εποπτικής αρχής τον Νοέμβριο του 2016.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για θέσεις προαγωγής στην ΚΤ είναι η ικανότητα, τα προσόντα και η αρχαιότητα στην υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι στην εποπτική αρχή εκκρεμεί και η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με την ΕΤΥΚ εν μέσω της πρόθεσης της διοίκησης να προσλάβει άτομα σε διευθυντικές θέσεις, εκτός ΚΤ, αντί να πληρώσει τις θέσεις οργανικά.

Επί της πρόθεσης της διοίκησης της ΚΤ υποβόσκει έντονη αντίδραση από το προσωπικό.

Του Λεύκου Χρίστου