You are here

Σχέδια εξόδου για πέραν των 1000 τραπεζικών

03/07/2019 07:20

Πέραν των 1000 τραπεζικών υπαλλήλων εκτιμάται ότι θα φύγουν μέσω  επικείμενων σχεδίων εθελούσιας εξόδου που ετοιμάζουν οι τράπεζες με βασικό στόχο την κάθετη μείωση του εργατικού κόστους.

Οι εποπτικές αρχές  εντός και εκτός Κύπρου  υποδεικνύουν προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα  να προχωρήσουν σε δραστική μείωση του λειτουργικού και  εργατικού τους κόστους, το οποίο αξιολογούν  ως το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο  εγχώριος τραπεζικός τομέας, μετά τα ΜΕΔ.  Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο καθώς τα εισοδήματα των τραπεζών έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω των χαμηλών επιτοκίων αλλά και της δυστοκίας στην παραχώρηση δανείων σε υγιείς δανειολήπτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η StockWatch, με βάση τα επιχειρηματικά πλάνα  που θέτουν οι τράπεζες ενώπιον της ΚΤ αλλά και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών αρχών, προκύπτει ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου θα οδηγηθεί το επόμενο διάστημα σε  περαιτέρω συρρίκνωση του εργατικού του  δυναμικού  το  οποίο θα κυμαίνεται  μεταξύ  1000 και 1500 ατόμων.

Στα  επικαιροποιημένα  επιχειρηματικά τους σχέδια, οι τράπεζες καταγράφουν,  μεταξύ άλλων, μέτρα που προτίθενται να  προωθήσουν  για  να μειώσουν δραστικά τις δαπάνες τους, να αυξήσουν τα έσοδα τους και  να μειώσουν τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις τους.

Στη προμετωπίδα του επιχειρησιακού τους πλάνου είναι η προώθηση της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών με παράλληλη σταδιακή μείωση του εργατικού δυναμικού.

Ποια σενάρια εξετάζουν οι τράπεζες για μείωση προσωπικού

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η StockWatch από ανώτερα  στελέχη τραπεζών, αλλά και από τεχνοκράτες που έχουν πρόσβαση στις εποπτικές αρχές, αναφέρουν  ότι οι πλείστες των εγχώριων τραπεζών εξετάζουν  δύο βασικά σενάρια σε σχέση με τη μείωση του αριθμού του προσωπικού τους.

Το ένα σενάριο εμπίπτει στη διαχρονική πρακτική που ακολουθεί το τραπεζικό σύστημα  της Κύπρου, να θέτει  δηλαδή ενώπιον του προσωπικού  σχέδιο εθελούσιας εξόδου με  την παραχώρηση αφορολόγητου εφάπαξ ποσού.

Το δεύτερο  σενάριο το οποίο  εξετάζουν οι τράπεζες, είναι να υιοθετήσουν την πρακτική που εφαρμόζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις  στον ιδιωτικό τομέα, που  οι πλείστες των επιχειρήσεων  βγάζουν μέρος  των υπαλλήλων τους ως πλεονάζοντες. Οι εν λόγω υπάλληλοι λαμβάνουν περιορισμένο εφάπαξ από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού του υπουργείου εργασίας.

Αν οι τράπεζες προχωρήσουν στην υλοποίηση του δεύτερου σεναρίου, είναι πιθανόν να τις φέρει αντιμέτωπες με την ΕΤΥΚ.

Η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων αντέδρασε έντονα χθες με αφορμή το σχέδιο εθελούσιας εξόδου που κυκλοφόρησε στο προσωπικό της JCC την περασμένη Παρασκευή.

Η συντεχνία επισημαίνει ότι το εν λόγω σχέδιο δεν έχει συμφωνηθεί με τη συντεχνία προβλέποντας αποζημιώσεις πολύ  πιο χαμηλές (€180 χιλ)  από ότι είχαν δοθεί στους υπαλλήλους της Τρ. Κύπρου, της Alpha Bank  και της πρώην ΣΚΤ, το μέγιστο των οποίων ανερχόταν στις €200 χιλ.

Το σχέδιο απευθύνεται κυρίως σε υπαλλήλους άνω των 55 χρόνων.

Σημειώνεται ότι ο  αριθμός των τραπεζικών υπαλλήλων κατά το 2018 μειώθηκε στις 9 χιλ. σε σχέση με 10,6 χιλ. το 2017 και περίπου 11 χιλ. το 2014.  Η περσινή μείωση οφείλεται στο λουκέτο του Συνεργατισμού και η διαχρονική μείωση στα σχέδια εθελούσιας εξόδου που πρόσφεραν οι τράπεζες σε υπαλλήλους τους.

Παρά το γεγονός ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ΗΒ Γιάννης  Μάτσης δήλωσε την περασμένη βδομάδα ότι η τράπεζα δεν μελετά στο παρόν στάδιο  την έκδοση σχεδίου εθελούσιας εξόδου, οι πληροφορίες φέρουν την τράπεζα να  επανέρχεται επί του θέματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του καλού χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ.

Οι ξένοι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας  φαίνεται να υποστηρίζουν  ένα  τέτοιο ενδεχόμενο,  θεωρώντας ότι ο σημερινός αριθμός του προσωπικού της τράπεζας, είναι δυσανάλογος με τις πραγματικές της ανάγκες, ειδικότερα όταν η τράπεζα προχωρά σε ψηφιοποίηση των πλείστων τραπεζικών της εργασιών.

Θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο στην  BOCH

Στην Τράπεζα Κύπρου θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την ανάγκη μείωσης του εργατικού κόστους.

Η BOCH εργοδοτούσε  μέχρι το τέλος του 2018,περίπου 3,700 υπαλλήλους έχοντας 121 καταστήματα παγκυπρίως.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τα κεντρικά γραφεία της Αγίας Παρασκευής,  φέρουν τη νέα ανώτατη διεύθυνση της τράπεζας  και τους ξένους μετόχους,  να βάζουν προς εξέταση στο μικροσκόπιο, νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου – κάτι που κυοφορείται, όμως, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική κίνηση από την Τράπεζα.

Η BOCH προχώρησε από το 2013 μέχρι σήμερα σε τρία σχέδια εθελούσιας εξόδου. Το τελευταίο ήταν τον Ιούνιο του 2016 μέσω του οποίου είχαν φύγει γύρω στα 450 άτομα.

Κοντά  σε ένα νέο σχέδιο εθελούσιας εξόδου βρίσκεται  και η AstroBank η διεύθυνση της οποίας, όπως πληροφορείται η StockWatch, αναμένει τις τελευταίες πινελιές  των όρων που θα προβλέπουν την εξαγορά των υποκαταστημάτων της Εθνικής  Τράπεζας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Η AstroBank  εξαγόρασε πέρσι την USB απορροφώντας 237 υπαλλήλους και 13  καταστήματα.

Η Εθνική Τράπεζα Κύπρου εργοδοτεί  περίπου 240 υπαλλήλους και διατηρεί  εννέα καταστήματα παγκυπρίως.

Στην Alpha Bank,  αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας  με την Αλταμίρα, για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων,  ύψους €3,8 δισ.

Με την επίτευξη της συμφωνίας αναμένεται ότι ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων της τράπεζας θα αποσπαστεί  στην  Αλταμίρα  ενώ εντός του 2020 η Alpha Bank, θα προχωρήσει σε δεύτερο σχέδιο εθελούσιας εξόδου μέσα σε τρία χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2016 περίπου  235 υπάλληλοι της  Alpha Bank έφυγαν  με σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Στην Κύπρο είναι αδειοδοτημένοι  35 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Του Λεύκου Χρίστου