You are here

Συναντήσεις συντεχνιών με Ελληνική και ΣΚΤ

19/06/2018 09:50

Δεύτερη συνάντηση θα έχουν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με την ηγεσία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ενώ μετά τη χθεσινή εξέλιξη όπου η Ελληνική Τράπεζα ενέκρινε το σχέδιο κεφαλαιοποίησης της, θα ζητήσουν συνάντηση και με την ηγεσία της τελευταίας.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ δήλωσε στη StockWatch ότι «σύμφωνα με τη νομοθεσία προτεραιότητα για να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα έχουν αυτοί που εργάζονται στο καλό κομμάτι του Συνεργατισμού με το εργασιακό καθεστώς που είναι και σήμερα».

Στο μεταξύ στη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν σήμερα με την ηγεσία της ΣΚΤ ο κ. Μιχαήλ είπε ότι «αναμένεται να επιβεβαιωθούν κάποια κριτήρια που έχουμε θέσει για το καθεστώς μεταφοράς των 1100 υπαλλήλων στην Ελληνική Τράπεζα και να ξεκαθαρίσει ποιες εργασίες θα παραμείνουν στη ΣΚΤ ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι εάν θα υιοθετήσουν το σχέδιο εθελούσιας εξόδου ή όχι».

Με βάση τη συμφωνία εξαγοράς της ΣΚΤ από την Ελληνική Τράπεζα, πέραν των 1100 θα μεταφερθούν στην Ελληνική, άλλοι 900 εργαζόμενοι θα πρέπει να υιοθετήσουν το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και άλλοι 650 θα παραμείνουν στη ΣΚΤ η οποία θα μετεξελιχθεί σε φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι στη συνάντηση θα παραστούν οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ ενώ εξέφρασε άγνοια εάν θα εκπροσωπηθεί και η ΕΤΥΚ.

Της Ηρώς Ευθυμίου