You are here

Τρ. Κύπρου: Σχέδιο εξόδου με €200 χιλ. χωρίς φόρο

04/07/2022 10:41

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου εξήγγειλε πριν από λίγο η Τράπεζα Κύπρου. Βασικοί άξονες του σχεδίου θα είναι η παραχώρηση αφορολόγητων αποζημιώσεων με μέγιστο ποσό τις €200 χιλ. 

Σημαντική αναφορά στο σχέδιο είναι η επισήμανση της ανώτατης διεύθυνση της BOCH πως το σχέδιο αυτό με χαρακτήρα εθελούσιο, θα είναι το τελευταίο που θα τεθεί ενώπιον του προσωπικού.

«Παρά το ανταγωνιστικό περιβάλλον, το σχέδιο είναι γενναιόδωρο καθώς η αποζημίωση για όσους το επιλέξουν μπορεί να ανέλθει μέχρι και τις €200 χιλ. και το ποσό θα είναι αφορολόγητο», σημειώνει η Τρ. Κύπρου.

Τα οποιαδήποτε άλλα σχέδια εξόδου που θα ακολουθήσουν θα είναι μέσω της διαδικασίας του πλεονάζοντος προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει μέσω του σχεδίου εθελούσιας εξόδου να αποχωρήσουν μεταξύ 500 -600 υπαλλήλων, όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα η StockWatch.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση προσωπικού, η τράπεζα επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστούν άλλοι τρόποι, περιλαμβανομένων και των πλεονασμών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει και τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις του συνδικαλιστικού κινήματος με άλλα τραπεζικά ιδρύματα και σε σχέση με την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων και ειδικότερα με επικείμενα σχέδια εθελούσιας εξόδου.

Του Λεύκου Χρίστου