You are here

Ξεπερνά τις προσδοκίες το σχέδιο εξόδου συνεργατιστών

10/08/2018 06:45

Ξεπερνά τις προσδοκίες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας η ανταπόκριση των υπαλλήλων στο γενναιόδωρο σχέδιο εξόδου, καθώς, μέσα σε τέσσερεις εργάσιμες μέρες, λίγο πιο πάνω από 500 υπάλληλοι έχουν πατήσει το κουμπί της αποχώρησης.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της διοίκησης, ο στόχος να αποχωρήσουν εθελούσια 900 άτομα από το σύνολο των 2660 υπαλλήλων της ΣΚΤ, φαίνεται ότι θα επιτευχθεί δεδομένου ότι απομένουν ακόμη έξι εργάσιμες μέρες μέχρι την 17η Αυγούστου που λήγει η ημερομηνία ισχύς του σχεδίου.

Το σχέδιο θα κοστίσει €128 εκ. στους φορολογούμενος, με τον κάθε υπάλληλο που θα αποχωρήσει να λαμβάνει κατά μέσο όρο €140 χιλ.

Σημείωσε ότι στην περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εξέλθουν εθελούσια του οργανισμού, υιοθετώντας το σχέδιο, ξεπεράσει τους 900, τότε η τράπεζα, σημείωσε, με βάση τις πρόνοιες του σχεδίου, έχει το δικαίωμα να μην εγκρίνει την αίτηση υπαλλήλων για έξοδο.

Αν οι πλείστοι που θα υιοθετήσουν το σχέδιο εμπίπτουν στην κατηγορία αυτών που δικαιούνται το μάξιμουμ της χαριστικής αποζημίωσης, δηλαδή €180 χιλ. τότε είναι πιθανόν το αρχικό κόστος των €128 εκ. να ανέβει. 

Η υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού της ΣΚΤ αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου να προβεί σε ποιοτική ανάλυση των υπαλλήλων που μέχρι σήμερα έχουν «πατήσει» το κουμπί της εθελούσιας εξόδου.

Προκαταρκτικά, φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που έχει υιοθετήσει το σχέδιο είναι ηλικιακά πέραν των 50 ετών με αναλογία μέχρι στιγμής 55% γυναίκες και 45% άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των υπαλλήλων της ΣΚΤ είναι 43 ετών.

Όπως έχει διαρρεύσει, η Ελληνική Τράπεζα η οποία με βάση τη συμφωνία εξαγοράς του καλού χαρτοφυλακίου της ΣΚΤ θα πρέπει να απορροφήσει 1100 υπαλλήλους από τον Συνεργατισμό, έχει ήδη αρχίσει εδώ και λίγες μέρες να προσεγγίζει διακριτικά μέλη του προσωπικού προς τα οποία εκφράζει την πρόθεση της τράπεζας να τα εργοδοτήσει.

Είναι υπάλληλοι ηλικίας μέχρι 50 ετών με εξειδίκευση κυρίως στη διαχείριση δανείων.

Η ΗΒ έχει προσεγγίσει επίσης επιλεκτικά υπάλληλους με πολύ ψηλά ακαδημαϊκά προσόντα τα οποία στη ΣΚΤ κάλυπταν εξειδικευμένα καθήκοντα.

Επιπρόσθετα, η διεύθυνση της ΣΚΤ παρέχει άτυπα πληροφορίες σε μέλη του προσωπικού τα οποία επιθυμούν να μάθουν κατά πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί η εργοδότηση τους στον επικείμενο φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Η Αλταμίρα διαμήνυσε προς τη διοίκηση της ΣΚΤ ότι αν και εφόσον αποτελέσει μέρος του φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ του Συνεργατισμού, θα συνεχίσει να εργοδοτεί το προσωπικό το οποίο έχει αποσπαστεί κοντά της καθώς το θεωρεί κατάλληλο και ιδιαίτερα αποδοτικό.

Στην Αλταμίρα εργάζονται σήμερα περίπου 400 άτομα.

Στον φορέα προβλέπεται ότι θα εργοδοτηθούν 800 άτομα. 

Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν θα υπάρξει νέο σχέδιο εξόδου στη ΣΚΤ, αν αυτό δεν καλύψει τον στόχο του.

Διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που κάποιοι εκ των υπαλλήλων έχουν υιοθετήσει το σχέδιο και τύχουν πρότασης είτε να μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα ή στον φορέα, τότε δεν θα ισχύσει, όπως τόνισε, η αποχώρηση τους.

Αισιόδοξες για την επιτυχία του σχεδίου εμφανίζονται και οι συντεχνίες εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν χθες ότι περίπου ένας μέσος όρος 100 υπαλλήλων πατά το κουμπί εξόδου κάθε μέρα και ότι με βάση αυτό το δεδομένο ο στόχος που αρχικά έχει τεθεί θα επιτευχθεί.

Οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν θα λάβουν σταδιακά την αφορολόγητη αποζημίωση τους μέσω τριών δόσεων.

Η πρώτη δόση θα παραχωρηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η επόμενη τον Ιούνιο του 2019 και η τρίτη δόση τον Δεκέμβριο επίσης του 2019.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το σύνολο του ποσού της πρώτης και δεύτερης δόσης θα πρέπει να καλύψει το 75% του συνόλου της χαριστικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι αποχωρούντες υπάλληλοι.

Του Λεύκου Χρίστου