You are here

Υποτροπή στην ανανέωση της σύμβασης στην Ελληνική

19/04/2021 06:46

Υποτροπή φαίνεται να έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και ΕΤΥΚ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, παρά το γεγονός ότι αφήνεται να διαρρεύσει πως οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για τη συνομολόγηση ή όχι σχετικής συμφωνίας.

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών δεν πέτυχαν μέχρι στιγμής να γεφυρώσουν διαφορές που υπάρχουν στο τραπέζι και ειδικότερα σε καίρια ζητήματα που εγείρονται, τόσο από την εργοδοτική, όσο και από την εργατική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch μείζον θέμα αποτελεί το αίτημα των τριών συντεχνιών (ΕΤΥΚ -ΣΕΚ και ΠΕΟ) για εξομοίωση των όρων εργοδότησης των υπαλλήλων της πρώην ΣΚΤ που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα.

Η δυσκολία εδώ εστιάζεται στο γεγονός ότι οι 1100 υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ που έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της εξαγοράς του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού, έχουν διαφορετικούς όρους απασχόλησης και μισθοδοσίας σε σχέση με τους συναδέλφους τους της ΗΒ.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για την Τράπεζα αφού και μεταξύ των πρώην υπαλλήλων της ΣΚΤ, υπάρχουν διαφορετικοί όροι εργοδότησης λόγω του ότι το κάθε ΣΠΙ, στο οποίο εργάζονταν, είχε τη δική του τοπική συλλογική σύμβαση. 

Η διεύθυνση ενώ κατανοεί αυτή την ιδιαιτερότητα, θέλει η εξομοίωση μισθών και παρεμφερών ωφελημάτων για τους πρώην υπαλλήλους της ΣΚΤ να γίνει σταδιακά, σε ορίζοντα τριών χρόνων για να αποφευχθεί απότομη αύξηση του εργατικού κόστους.

Μεταξύ των πρώην εργαζομένων στον Συνεργατισμό και των μόνιμων συναδέλφων τους στην Ελληνική υπάρχει, πέραν της μισθοδοσίας, διαφορά στο ποσοστό της εισφοράς στο ταμείο προνοίας και στις ημέρες ετήσιας άδειας και ασθενείας.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2019 η Τράπεζα είχε παραχωρήσει προσαύξηση ύψους 2% σε οριζόντια βάση ενώ, το υπόλοιπο 3,5% το είχε κατανέμει σύμφωνα με την παραγωγικότητα και την απόδοση του κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά. Οι υπάλληλοι της πρώην ΣΚΤ στις ασφαλιστικές θυγατρικές εταιρείες της τράπεζας είχαν εξαιρεθεί.

Επιπρόσθετα, είχε παραχωρηθεί εφάπαξ μισθολογική αύξηση μέχρι και €500 σε υπαλλήλους των πρώην ΣΠΙ των οποίων ο μισθός ήταν κοντά στα €800, σε μια προσπάθεια να σμικρυνθεί το μισθοδοτικό χάσμα με τους συναδέλφους τους της Ελληνικής.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το νέο ΔΣ της Ελληνικής είχε αποφασίσει, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και για λόγους καλής θέλησης, να παραχωρήσει με αναδρομική ισχύ τις προσαυξήσεις για το 2019 και το 2020 σε όλο το μόνιμο προσωπικό.

Οι εισφορές στα ταμεία υγείας το μεγάλο αγκάθι

Όπως έχει διαρρεύσει, το σύνολο του κόστους των αιτημάτων που έχει θέσει η ΕΤΥΚ υπολογίζεται μεταξύ 4% και 5% για κάθε έτος, εκτός της εισφοράς της Τράπεζας στο ΓεΣΥ.

Οι πληροφορίες φέρουν την Ελληνική Τράπεζα να αντιτίθεται στην υποχρέωση της να καταβάλλει εισφορές και στο ΓεΣΥ και στο ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ. Οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.

Η Τράπεζα θεωρεί ότι το ΓεΣΥ από μόνο του καλύπτει ισομερώς όλους τους υπαλλήλους της Τράπεζας.

Η συντεχνία προτάσσει το επιχείρημα ότι η εισφορά του εργοδότη στο ταμείο υγείας είναι κεκτημένο δικαίωμα και από την άλλη ότι το ΓεΣΥ δεν καλύπτει κάποιες υπηρεσίες υγείας, τις οποίες καλύπτει το υφιστάμενο ταμείο υγείας.

Το συνολικό κόστος για την τράπεζα σε ότι αφορά τις εισφορές στο ΓεΣΥ και στο ταμείο υγείας ανέρχεται στο 5,9%.

Επίσης συνεισφέρει 9% στο ταμείο προνοίας του προσωπικού καθώς και 8,3% στα διάφορα ταμεία συνοχής.

Στα ραντάρ και των άλλων τραπεζών

Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην Ελληνική, παρακολουθείται στενά και από τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών, το προσωπικό των οποίων είναι οργανωμένο στην ΕΤΥΚ.

Όπως τόνιζαν στη StockWatch ανώτατα τραπεζικά στελέχη θα είναι σημαντική η έκβαση σε ότι αφορά τις εισφορές στο ΓεΣΥ και το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ και κατά πόσο θα συνεχιστεί ή όχι η πρακτική των οριζόντιων προσαυξήσεων.

Οι τράπεζες παραπέμπουν σε μελέτη υποστηρίζοντας ότι για κάθε ευρώ που κερδίζουν το 75% αποδίδεται στο εργατικό κόστος, χαρακτηρίζοντας αυτή την αναλογία ως τη μεγαλύτερη σε σχέση με το τι επικρατεί παγκοσμίως στον τραπεζικό τομέα.

Εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας που ρωτήθηκε σε σχέση με τις εξελίξεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, αρκέστηκε να περιοριστεί σε αυτά τα οποία είχαν ειπωθεί πριν μία εβδομάδα ότι δηλαδή, «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας».

Οι πληροφορίες της StockWatch αναφέρουν ότι το ΔΣ της τράπεζας θα ήθελε να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΕΤΥΚ και ο νέος CEO της ΗΒ Οliver Gatzke, ο οποίος διορίστηκε από το ΔΣ στις 22 Μαρτίου, σε αντικατάσταση του Γιάννη Μάτση που αποχώρησε τον περασμένο Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΥΚ έχει ιδιάζουσα παρουσία στην Ελληνική καθώς πέραν της ιδιότητας της ως συνδικαλιστική οργάνωση, είναι και ένας εκ των μεγάλων μετόχων της τράπεζας.

Κατέχει ποσοστό 4,95% του κεφαλαίου της Τράπεζας.

Του Λεύκου Χρίστου