You are here

Οι αμοιβές €250 χιλ. οδηγούν σε έξοδο ιατρών από το δημόσιο

15/07/2019 17:04

Κύμα φυγής ιατρών από τα κρατικά νοσηλευτήρια παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την περιφέρεια της Λάρνακας, Γιώργος Καροτσάκης έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό φυγής ιατρών από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Ο κ. Καροτσάκης σε δηλώσεις του στο «Μεσημέρι και κάτι» εξήγησε ότι παρεχόμενα κίνητρα για να συμβληθούν προσωπικοί ιατροί είναι πολύ μεγάλα με αποτέλεσμα πολλοί ιατροί να εγκαταλείπουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Αυτό το γεγονός, συνέχισε, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, γιατί κακά τα ψέματα δεν μπορούμε, στα δημόσια νοσηλευτήρια, να ανταγωνιστούμε αυτές τις ψηλές αμοιβές και τα κίνητρα που έχουν δοθεί. Κι αυτό το θέμα πρέπει να ρυθμιστεί τόσο από τον ΟΑΥ όσο και από την πολιτεία».

Ο κ. Καροτσάκης πρότεινε τον επαναπροσδιορισμό των αμοιβών των προσωπικών ιατρών «όταν οι προσωπικοί ιατροί παίρνουν €250 000 έκτος από την φυγή των προσωπικών ιατρών έχουμε φυγή και των ειδικών ιατρών».

Ο κ. Καροτσάκης έκανε λόγο για φυγή 15 ιατρών συνολικά από το νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα των κρατικών νοσηλευτηρίων αφού οι γιατροί που φεύγουν παίρνουν μαζί τους και τους ασθενείς τους.

Ο ΟΚΥπΥ όπως δήλωσε ο κ. Καροτσάκης έχει ήδη προκηρύξει 14 θέσεις για ιατρούς ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασίες ενημέρωσης στο εξωτερικό για τις κενές θέσεις εργασίας στην Κύπρο.