You are here

Τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από την ΠΑΣΥΚΙ

24/06/2021 15:48

Σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας προχωρεί από τις 10:00 της ερχόμενης Τετάρτης μέχρι τη 13:00 η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει τη λύπη της για τη συγκεκριμένη στάση εργασίας, ωστόσο, όπως αναφέρει «η οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή έχει εκλείψει».

Όπως σημειώνει «η Αρμόδια Αρχή διαχρονικά κωφεύει, παρόλο που γνώριζε έγκαιρα δεν έπραξε τα αυτονόητα, η μια σύσκεψη ακολουθεί την άλλη, αμέτρητα ‘ΘΑ’, στο βάθος οι ασθενείς στο έλεος τους, με τους επαγγελματίες Υγείας να καλούνται να καλύψουν την αδράνεια και τις ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα και την μετατόπιση των ευθυνών στους Ιατρούς».

«Οι Ιατροί», προσθέτει, «τόσο στα πλαίσια του επαγγέλματος τους, καθώς και του λειτουργήματος τους αδυνατούν να παρέχουν τις αρμόζουσες υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς υπό τις συνθήκες που τους παρέχονται και δεν μπορούν να συγκαταθέσουν σε συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας».

Τέλος, η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει τις απολογίες της προς την κοινωνία και τους ασθενείς εκ μέρους όλων.